Rdionica za učenike „Kada ti slava udari u glavu…“ Rdionica za učenike „Kada ti slava udari u glavu…“
U sklopu Festivala znanosti 2016. – „Znanost i umjetnost“ Sveučilišta u Zadru Odjel za klasičnu filologiju u suradnji s centrom za poduku Tempero 21.... Rdionica za učenike „Kada ti slava udari u glavu…“

U sklopu Festivala znanosti 2016. – „Znanost i umjetnost“ Sveučilišta u Zadru Odjel za klasičnu filologiju u suradnji s centrom za poduku Tempero 21. travnja 2016. u 11 h u Gradskoj knjižnici Zadar, ogranak Bili brig organizira Radionicu antičke kulture „Kada ti slava udari u glavu…“.

Voditeljice radionice su dr. sc. Linda Mijić, dr. sc. Anita Bartulović i Ana Fundak, prof. Učenicima OŠ Zadarski otoci predstavit će se slavoluk kao građevina, elementi od kojih se sastoji, način nastanka te ukrasi. Na primjerima najpoznatijih slavoluka u gradu Rimu, ali i u Zadru posebno će se naglasiti njihova funkcija.

Radionicom učenicima će se približiti antički svjetonazor, kultura i umjetnost te slavoluk kao medij kojim su se stari Rimljani koristili za vlastitu promociju. Uspoređujući ih s današnjim medijima učenike će se navesti na kritičko promišljanje o antičkom, ali i o vremenu u kojem žive.