REAGIRANJE IZ ŽUPANIJE: Bivša vlast kriva je što se neće graditi škola u Pagu!

Vezano uz prozivke SDP-ovih zastupnica u Saboru Republike Hrvatske Sabine Glasovac i Ingrid Antičević-Marinović da aktualna Vlada nije u državni proračun uvrstila izgradnju Srednje škole Bartula Kašića u Pagu i njihove izjave da se „sada vidi kako Zadar prolazi kada je HDZ-ova koalicija na vlasti“, u nastavku vam radi objektivnog informiranja javnosti dostavljam reagiranje i stav Zadarske županije oko izgradnje Srednje škole u Pagu:

Izgradnja Srednje škole u Pagu nije uvrštena u proračun, jer za tu školu i druge škole u našoj Županiji i čitavoj Republici Hrvatskoj snose odgovornost bivše Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Zahvaljujući neznanju i nesposobnosti bivših vodećih ljudi u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta, u kojem je pomoćnica bila Sabina Glasovac, nažalost zakinut je srednjoškolski i osnovnoškolski sustav za mogućnost gradnje novih školskih objekata. Iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija nije moguće graditi nove srednje škole (gimnazije ili strukovne), nove osnovne škole, niti školske športske dvorane iako za to postoji potreba, a postoje i spremni projekti. Tako, zahvaljujući prethodnoj vlasti, nije samo loše prošla Srednja škola Bartula Kašića u Pagu, nego i čitav niz drugih škola koje imaju spremnu dokumentaciju ili pripremaju dokumentaciju za gradnju.
Primjerice, bivša vlasti nije izgradila sportsku dvoranu u Zemuniku Donjem i Stankovcima iako je za to bio potpisan ugovor u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. To je samo jedan primjer. Stoga je licemjerno upućivati apel županu da podrži amandman kojim se traži izgradnja Srednje škole u Pagu kada je za to kriva bivša vlast koja nije omogućila gradnju škola i školskih objekata, a postojala je ne samo potreba nego i mogućnost.
S poštovanjem,

Pomoćnica pročelnice
glasnogovornica
VlatkaVučić-Marasović,univ.spec.rel.publ