REAGIRANJE SVEUČILIŠTA: Presudu za vraćenje Rogošića na posao dobili kad i optužnicu!

Uprava Sveučilišta u Zadru uputila je priopćenje za javnost u kojem pojašnjavaju kako su od Županijskog suda dobili pravomoćnu presudu o vraćanju prof. dr. Joze Rogošića na posao gotovo istog dana kad je objavljena i optužnica zbog navodnog ignoriranja te sudske odluke.

Priopćenje objavljujemo u cjelosti.

“Općinski sud u Zadru 25. rujna 2015. donio je prvostupanjsku presudu kojom je potvrđeno da je Sveučilište u Zadru po pravomoćnoj sudskoj presudi prof. dr. sc. Jozu Rogošića vratilo na posao. Prvostupanjsku presudu Općinskog suda potvrdio je drugostupanjskom i pravomoćnom presudom Županijski sud u Zadru 10. studenoga 2015., o čemu je Sveučilište u Zadru službeno obaviješteno 19. studenoga 2015.

Obavijest smatramo iznimno važnom, jer je mnogim medijima 18. i 19. studenoga objavljena vijest o tome da je DORH protiv Sveučilišta u Zadru i protiv prof. dr. sc. Ante Uglešića (bivšeg rektora) podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja povredom prava na rad iz čl. 131. st. 3. Kaznenoga zakona te protiv pravne osobe iz Zadra zbog počinjenja kaznenog djela protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja povredom prava na rad iz čl. 131. st. 3. Kaznenog zakona u vezi sa čl. 3. st. 1. i 2. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. Radi se o postupku koji je pokrenuo prof. dr. sc. Jozo Rogošić s optužbom da ga Sveučilište u Zadru po pravomoćnoj sudskoj presudi nije stvarno vratilo na posao.

U prilogu Vam dostavljamo pravomoćnu presudu Županijskog suda u Zadru iz koje je
razvidno odgovorno postupanje bivšeg rektora prof. dr. sc. Ante Uglešića i Sveučilišta u Zadru kao pravne osobe.

presuda 1