Renata Peroš: Ova nagrada potvrda je našem radu i poticaj da nastavimo!

Na Danima hrvatskog turizma, svečanosti dodjele Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada, koji se ove godine održavaju u Malom Lošnju, Kneževa palača, osvojila je nagradu u kategoriji kulturna atrakcija godine.

Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, ponosna je na ovo priznanje koje je još jedna potvrda kvalitetnom radu, te osmišljenom programu, koji je oplemenio ovaj prostor i privukao velik broj posjetitelja proteklih mjeseci, a posebno tijekom izložbe svjetski poznatog umjetnika Marca Chagalla.

Komentirajući ovo važno priznanje, Renata Peroš je za portal Kalelarga info kazala:

“Projekt obnova i turistička valorizacija kulturno-povijesnog kompleksa Kneževa palača je dobitnik nagrade samim time sto je nominiran među 3 finalista kulturna atrakcija godine. Nagrada je to Gradu Zadru, Zadarskoj županiji i Narodnom muzeju Zadar, te svima onima koji su radili na projektu. Kneževa palača je simbol stradanja u Domovinskom ratu koja se poput Feniksa digla iz pepela i postala tvornica kulture. Mi u NMZ ćemo se i dalje truditi da svojom programima privučemo što više domaćih i stranih gostiju u Zadar. ” – istaknula je ravnateljica Peroš.

20171027_015608