Renata Sabljar Dračevac: Cilj nam je omogućiti zapošljavanje mladih!

Danas je u prostorijama zadarskog SDP-a sklopljen koalicijski sporazum između sljedećih političkih stranaka na županijskoj razini: SDP, HNS i DSU.

Zajednički ciljevi ove tri stranke odnose se na zapošljavanje mladih, brendiranje Zadarske županije kao cjelogodišnje turističke destinacije i osiguravanje školoskog obroka za svako dijete.

Kao što je poznato, Renata Sabljar Dračevac je predsjednica Županijskog odbora SDP-a već dva mandata, podpredsjednica je Županijske skupštine, obnašala je dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Po obrazovanju je doktorica medicine, specijalistica psihijatrije i voditeljica Dnevne bolnice Psihijatrijske bolnice Ugljan.
Nino Mrčela je dugogodišnji aktivist Foruma mladih. Obnašao je dužnost tajnika Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije. Po zanimanju je magistar ekonomije s višegodišnjim radnim iskustvom.
Milan Stojanov je predsjednik Županijskog odbora HNS-a Zadarske županije. Bio je vijećnik Općinskog vijeća u Pakoštanima. Predsjednik je Mjesnog odbora Drage, te član središnjeg odbora HNS-a RH. Umirovljen je nakon ranjavanja u Domovinskom ratu. Po zanimanju je elektrotehničar.
Robert Pelicarić, potpredsjednik stranke DSU, doktor veterinarske medicine, vjećnik je Županijske skupštine Zadarske županije.

“Svi znamo da je u Zadarskoj županiji jedan od najistaknutijih problema zapošljavanje mladih, ali isto tako imamo i veliki prostor u kojem se ti mladi mogu zaposliti. Trebamo povezati ruralni razvoj i turizam, a isto tako smatram da se pokretanjem poslova koji imaju dodanu vrijednost mogu zadržati mladi.” – kazala je Renata Sabljar Dračevac, te dodala:

“Dio sredstava može se povući iz EU fondova, a i u županijskom proračunu imamo prostora za kvalitetniji razmještaj tih sredstava.”

Komentirajući pripreme za izbore, istaknula je kako je ono najvažnije već dogovoreno, ali da ima vremena za suradnju sa slično orijentiranim političkim opcijama.

“Nadamo se da ćemo prikupiti još stranaka za koaliciju, pregovori su i dalje u tijeku, a u kampanju krećemo spremno, jer imamo sva tri kandidata za izvršnu vlast.” – kazala je Renata Sabljar Dračevac.

20170404_111130_crop_800x450