Ričard: Učinit ćemo sve da napravimo stvari koje su dobre za ovaj grad

Prvi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj ove je godine donio brojna iznenađenja, velike preokrete i puno novih imena na političkoj sceni. Među njima je i poznati Zadranin Enio Meštrović, politički performer. Kampanju je vodio kroz jedan od svojih, kako sam kaže brojnih, alter ega Ričarda.

Zadarski politički performer sa svojim je alter egom vodio toliko upečatljivu kampanju da je gotovo za dlaku ušao u drugi krug za gradonačelnika, nedostajalo mu je svega 711 glasova. No zato je s 5.346 glasova, što je u postocima 21,85 osvojio 7 mandata u Gradskom vijeću. To je dovelo do neočekivane situacije, s obzirom na ukupni broj mandata bez vijećnika Kandidacijske liste grupe birača, čiji je Enio nositelj, ni HDZ-ova koalicija, ni SDP-ova nemaju većinu. 

”Inače ja te promjene već duže vrijeme promatram i zaključujem da je sada nastupio neki Novi val, nešto poput onog ’80-ih u glazbenom smislu. Izrastaju neke nove generacije, neopterećene ratom, ljudi operirani od bolesnih ideologija. Dolazi do evolucije mlade demokracije i vrijeme je da se riješimo balastnih voda starog sistema. Mladi se danas više ne boje nikoga, svoji su i to je normalan tijek događanja”, smatra Meštrović.

Na pitanje koje mu od preksinoć najčešće postavljaju, a to je ”kome će se prikloniti u Gradskoj skupštini”, odgovara šaljivo.

”Mogu vam reći da je Ričard odlučio kupiti sve ove ruke koje mu nedostaju i riješiti to na dobar stari način. Ja ću pokušat progurat neku svoju ideju, ali njemu je najvažnije dobro se zabavit, pojest i popit. Često nas dvojica razgovaramo i ne slažemo se baš u svemu. Ja ću napraviti sve da Ričard ne zaje*e birače”, kaže Meštrović uz smijeh te dodaje ”mogu samo poručiti ljudima da se ne boje jer da ćemo učiniti sve da napravimo stvari koje su dobre za ovaj grad”.

Izvor: Dnevnik.hr