RODITELJI OGORČENI NA VODSTVO HDZ-A Doveli djecu iz vrtića među huligane da napune tribine!

Iako su prvi dojmovi bili kako je obilježavanje 90. obljetnice nogometnog kluba Velebit proteklo u veličanstvenoj atmosferi, uz vesele navijače i bakljadu, čini se da ipak nije sve proteklo u najboljem redu.
Grupa roditelja iz Benkovca, na čelu s Darkom Kovačićem, iznijeli su teške optužbe na račun lokalnih HDZ-ovaca, od onih u Gradskoj upravi, pa do ravnatelja škole i vrtića.
Budući da lokalna vlast iz godine u godinu izdašno financira HNK Velebit, proslava jubilarne 90. obljetnice trebala je proteći u veličanstvenoj atmosferi. U goste je pozvan i NK Hajduk.
CYMERA_20151210_031037Međutim, interes gledatelja je bio slab, pa su se vladajući, ističe Darko Kovačić, dosjetili da bi mogli na tribine dovesti djecu iz vrtića i škole.

“Tako su se tribine ispunile dječicom starom nekoliko godina, pa na dalje, a pravi je kaos nastao kad su pripadnici Torcide počeli s bakljadom. Djeca su prestrašeno vrištala, gušila se u dimu i bili zaslijepljeni. Situacija je bila užasna. Nisam mogao vjerovati da je takvo što  moguće! Pa gdje je pamet tim ljudima?! Tako ugroziti tuđu malodobnu djecu i dovesti ih među huligane?! Ravnatelj i pročelnik uopće ne brine o dobrobiti djece.” – oštro je kritizirao Kovačić dodajući kako je o ovom događaju izvijestio sve nadležne institucije, te očekuje njihovu reakciju.

“Nitko normalan ne može naći opravdanje za takvo ugrožavanje malodobne djece. Na utakmici su bili i gradonačelnik Branko Kutija, i njegov zamjenik Svemir Vrsaljko, kao i pročelnik Katuša i ravnatelj škole. Sve ih držim za odgovorne. Ako odrasli građani nisu htjeli doći na utakmicu, nije u redu da tribine popunjavaju malom djecom! Nemaju pravo koristiti ih za svoje politikanske igrice.” – kazao je Kovačić.

utakmica 1Sve to on je i fotografirao kako bi mogao potkrijepiti svoje tvrdnje.

Bit će stoga zanimljivo vidjeti kakva će biti reakcija Centra za socijalnu skrb, državne pravobraniteljice za djecu, te ostalih institucija.