Roditelji u Zadru ostavili djecu u vrućem autu na 36 stupnjeva i otišli u shopping 

Čitatelj portala Bjelovar.live, koji se trenutno nalazi u Zadru, ispričao je kako je svjedočio postupanju policije na parkiralištu Lidla zbog dojave da se dijete nalazi u autu parkiranom pored trgovačkog centra na temperaturi od 36 stupnjeva.

Roditelji iz Češke dijete su ostavili u automobilu i otišli u trgovački centar. Prolaznici koju su čuli dijete kako plače pozvali su policiju i hitnu pomoć.

Evo što su priopćili iz PU zadarske.

Policija je jučer, 21. kolovoza u 16.20 sati postupala po dojavi kako je u Zadru, u Ulici Benka Benkovića na parkiralištu u automobilu ostavljeno dijete bez nadzora.Djecu su u  automobilu primijetili građani te je o svemu obaviještena hitna medicinska pomoć i policija. Na mjesto događaja su izišli djelatnici Hitne medicinske pomoći i policijski službenici, koji su utvrdili kako se u otključanom automobilu čeških nacionalnih oznaka, parkiranom ispod nadstrešnice na parkingu trgovačkog centra nalazi dvoje djece, od kojih je jedno spavalo, dok su u automobilu čekali roditelje koji su bili u trgovini.

Nadalje, na automobilu su zatečena djelomično otvorena stakla i otključana vrata koja je starije dijete u međuvremenu zatvorilo jer je ometalo parkiranje drugih vozila.

Djeci je odmah na mjestu događaja pružena liječnička pomoć, gdje je utvrđeno da su dobrog zdravstvenog stanja, a policija je u suradnji s drugim nadležnim institucijama u službenim prostorijama  poduzela sve potrebite radnje i mjere iz svoje nadležnosti dok je na mjestu događaja obavljen očevid.

        Policija će o svemu poduzetom, putem posebnog izvješća upoznati nadležno državnom odvjetništvo u Zadru, a putem međunarodne policijske suradnje o događaju će izvijestiti i nadležne institucije strane države.

        Podsjećamo i upozoravamo roditelje da ne ostavljaju djecu samu u zatvorenim automobilima jer posljedice mogu biti tragične ili mogu dovesti do teškog narušavanja zdravlja djeteta.

(https://zadarska-policija.gov.hr/vijesti/savjeti-stradavanje-djece-od-dehidracije-u-vozilima/10955)