Roko Tadin: Kod gospodina Selimovića cijenim samo stupanj obrazovanja Roko Tadin: Kod gospodina Selimovića cijenim samo stupanj obrazovanja
Nakon što je na portalu Kalelarga info objavljen intervju s bivšim urednikom i direktorom Zadarskog lista, Šenolom Selimovićem, reagiranje je poslao Roko Tadin, predsjednik... Roko Tadin: Kod gospodina Selimovića cijenim samo stupanj obrazovanja

Nakon što je na portalu Kalelarga info objavljen intervju s bivšim urednikom i direktorom Zadarskog lista, Šenolom Selimovićem, reagiranje je poslao Roko Tadin, predsjednik SO HSS-a Zadar. Objavljujemo ga u cijelosti.

“Poštovane/i,
nastavno na priopćenje koje sam nedavno poslao medijima, obraćam se ponovno javnosti povodom istupa Šenola Selimovića na jednom zadarskom portalu u kojem je optužio gradskog vijećnika Mladena Maltu i mene za političko profiterstvo. Zbog toga sam se odlučio odgovoriti gospodinu Selimoviću ovim putem i to u nekoliko točaka.
1. Gospodin Selimović svoje je zaposlenje u Zadra Novi opravdao sa nekoliko argumenata od kojih cijenim samo stupanj obrazovanja. Žalosno je da se tako obrazovan čovjek ne može zaposliti nigdje drugdje nego u tvrtkama pod kontrolom vladajuće garniture, bilo da govorimo o VOX-u Rena Sinovčića, o Zadarskom listu, gdje je zamijenio sadašnjeg pročelnika ureda gradonačelnika, Nevena Klarina ili o sadašnjem, novom radnom mjestu u Zadra Novi. Gospodin Selimović kao potvrdu stručnosti, između ostalog, navodi i rad u Odjelu analitike i planiranja Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, kao da i to nije politička funkcija.
2. Za vijećnika Maltu i mene rekao je kako „O meni nisu ništa rekli, a o sebi su puno“. Volio bih ga ispraviti. O njemu nismo rekli ništa novo, ali smo svoj obraz sačuvali.
3. Činjenice koje sam naveo gospodin Selimović je okarakterizirao kao naklapanja o njegovoj političkoj orijentaciji i uređivačkoj politici. Volio bih ga podsjetiti da je naklada Zadarskog lista u vrijeme njegovog uredništva pala na 1000 prodanih primjeraka dnevno, da je odgovoran za tužbe novinara zbog mobbinga i nezakonitih ugovora te da je protiv njega podnesena prijava Sindikatu novinara i Hrvatskom novinarskom društvu.
4. Gospodin Selimović niti jedan moj navod nije opovrgnuo, već me je prozvao poslušnikom Kreše Beljaka. Ovim putem bih mu volio reći da se sa predsjednikom svoje stranke mogu slagati i ne slagati, da javno izričem svoje mišljenje o svemu pa tako i o Kreši Beljaku i Šenolu Selimoviću, da sam ponosan na to što su me roditelji odgojili kao neovisnog čovjeka. Moja pripadnost stranci ne znači niti će ikad značiti eliminaciju vlastite slobode, a barem sam dovoljno pošten pa sam se učlanio u stranku kada sam se htio baviti politikom, za razliku od gospodina Selimovića.

Roko Tadin,
Predsjednik SO HSS Zadar

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.