Rumunjski veleposlanik u posjeti kod župana Zrilića

U posjetu Zadarskoj županiji boravio je veleposlanik Rumunjske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Constantin Mihail Grigorie u čijoj su pratnji bili konzul Bogdan Brinzei i ekonomski savjetnik Sebastian Rusu.
Primio ih je župan Stipe Zrilić sa suradnicima upoznavši pri tom goste s osnovnim značajkama Zadarske županije s naglaskom na gospodarski razvoj, prometnu povezanost i turizam.
Veleposlanik je županu ponudio posredovanje u ostvarivanju međuregionalne suradnje s nekom od rumunjskih regija, predloživši regiju u kojoj je grad Karaševo jer je riječ o području u kojem živi najveći broj pripadnika hrvatske nacionalne manjine.
Župan je zahvalio Nj. E. uputivši mu poziv na Dan Županije te istaknuvši da je važno ostvariti gospodarsku suradnju te predloživši i dolazak rumunjskih gospodarstvenika.
Veleposlanik je spomenuo i činjenicu da je devedesetih godina 20. st. jedan određeni broj Rumunja došao u RH te da svojim radom danas doprinose hrvatskoj kulturi i sportu jer je riječ uglavnom o sportašima te članovima baletnih ansambala i orkestara.
Svoj posjet Zadarskoj županiji veleposlanik je nastavio sastancima s gradonačelnikom Grada Zadra, predsjednikom HGK – Županijske komore Zadar te rektoricom Sveučilišta u Zadru.