SABINA GLASOVAC: Ne štrajkam, radim jer sam plaćena za to!

Današnji štrajk u osnovnim i srednjim školama, te na fakultetima, nezaobilazna je tema u medijima i javnosti. Sindikalisti su odlučni, ustrajat će u svojim zahtjevima.

Mišljenja roditelja su podijeljena. Dok jedni smatraju kako nastavnici ne trebaju štrajkati, jer imaju redovne plaće, te nisu izloženi nesigurnosti i strahovima koje imaju zaposlenici u privatnom sektoru, drugi pak smatraju da su plaće u prosvjeti previše niske, te da je štrajk legitiman način borbe za njihova prava.
Bivša pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta i predsjednica GO SDP-a, Sabina Glasovac, koja je trenutno zaposlena kao profesorica u Gimnaziji Frane Petrića, danas će biti na poslu kao i svaki drugi dan.

“Ne štrajkam. Radim. Jer smatram da sam plaćena za to – da radim i budem na raspolaganju djeci i njihovim roditeljima. Djeci je mjesto u skoli, a sa zahtjevom sindikalnih čelnika za povećanjem plaće od 4% (cca 200 kn), ne može se i neće vratiti dostojanstvo prosvjetarima.” – napisala je Sabina Glasovac na svome Facebook profilu.