Sabljar-Dračevac: Nisam uopće bila pozvana na Županijsku skupštinu Sabljar-Dračevac: Nisam uopće bila pozvana na Županijsku skupštinu
Mila Butić poslala je priopćenje za javnost u ime Županijskog odbora SDP-a. Objavljujemo ga u cijelosti. “Dana 06. ožujka 2019. održana je sjednica Županijske... Sabljar-Dračevac: Nisam uopće bila pozvana na Županijsku skupštinu
Mila Butić poslala je priopćenje za javnost u ime Županijskog odbora SDP-a. Objavljujemo ga u cijelosti.
“Dana 06. ožujka 2019. održana je sjednica Županijske skupštine Zadarske županije gdje je vijećnica kluba SDP–a i DSU-u  grubo prekinuta u trenutku dok je postavljala pitanje. Predsjednik Skupštine je prekinuo aktualni sat iz razloga jer je prošlo vrijeme od jednog sata. Zanimljivo je da je sjednica prekinuta baš u trenutku kada je pitanje iznosila vijećnica SDP-a.
U skladu s Poslovnikom predsjednik skupštine je ponovo sazvao Skupštinu za 13.03.2019., a poziv nije dobila  potpredsjednica Skupštine i predsjednica ŽO SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac.
Predsjednik kluba vijećnika SDP-DSU, Josip Tičić tražio je da se sjednica nastavi tamo gdje je prošlog puta bila zaustavljena i da se vijećnicima omogući postavljanje pitanja. Renata Sabljar Dračevac je pitala da li je uopće sjednica zakonita s obzirom da nije pozvana.
„Ogorčena sam jer SDP-ovim vijećnicima nije omogućeno postavljanje pitanja. Pokažite volju za suradnjom i promijenite Poslovnik. Donosimo značajne odluke i ne želimo opstruirati rad ali drugo nam ne dopuštate“, istaknula je Sabljar Dračevac.
Predsjednik kluba Josip Tičić zatražio je stanku i nakon stanke su vijećnici SDP-a i DSU napustili sjednicu jer je smatraju nelegalnom.
SDP i DSU će danas uputiti Ministarstvu uprave Zahtjev za nadzor današnje sjednice jer sukladno Poslovniku i u skladu sa Statutom, sjednica je nezakonita i svi doneseni akti su ništetni.”

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.