SAJAM CVIJEĆA U SV. FILIPU I JAKOVU Očekuje se 30.000 posjetitelja! SAJAM CVIJEĆA U SV. FILIPU I JAKOVU Očekuje se 30.000 posjetitelja!
Tradicionalni, 16. po redu festival cvijeća “Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu” održavat će se od 29. travnja do 1. svibnja. Svečano otvorenje... SAJAM CVIJEĆA U SV. FILIPU I JAKOVU Očekuje se 30.000 posjetitelja!

Tradicionalni, 16. po redu festival cvijeća “Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu” održavat će se od 29. travnja do 1. svibnja.

Svečano otvorenje najavljeno je za petak, u 11 sati.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Hrvatske zajednice županija i Grada Zagreba.

Ova tradicionalna manifestacija uključena je u manifestaciju Zadarske županije ”Dani županije”. Održava se posljednjeg vikenda u mjesecu travnju. Manifestacija se odvija u centru Sv.Filip i Jakova, a okuplja veliki broj izlagača i proizvođača cvijeća te sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Obogaćena je raznim sadržajima i etno prezentacijama starih običaja kako našeg kraja tako i iz raznih krajeva Hrvatske.

Uz izložbeni dio manifestacija ima i scenski dio u koji su uključeni polaznici dječjih vrtića zadarske županije, učenici osnovnih škola, kulturno -umjetnička društva, dalmatinske klape i sastavi.

Tijekom tri dana trajanja sajma posjetitelji mogu sudjelovati na eko radionicama, prezentacijama, prigodnim savjetovanjima i predavanjima, natjecanjima aranžera, izložbenim i modnim revijama.