Sajam lokalnih proizvoda i tradicijske baštine održan u Nadinu

U subotu 29.07.2023. u Društvenom domu u Nadinu održan je 2. Sajam lokalnih proizvoda i tradicijske baštine u organizaciji M.O. Nadin i Grada Benkovca uz potporu TZ Ravni kotari, Razvojne Agencije Grada Benkovca –  BERA, Komunalnog poduzeća Benković d.o.o te Udruženja obrtnika Benkovac, s ciljem promocije i prodaje proizvoda lokalnih proizvođača, promocije lokalne kulture, očuvanjem tradicije i stvaranjem autentičnog iskustva za posjetitelje, a sve s naglaskom na održivost i ekološku svijest.

Sajam  je posjetiteljima pružio priliku da se upoznaju s lokalnim proizvođačima i njihovim proizvodima, da okuse tradicionalnu hranu te dožive autentičnu kulturu nadinskog područja.

Posjetitelji su imali priliku degustirati proizvode i kupiti autentične lokalne proizvode direktno od proizvođača. Sajam je privukao  velik broj posjetitelja koji su imali priliku ponijeti kući kako jedinstvene suvenire tako i jedinstvene doživljaje.

Na sajmu se predstavilo 20 izlagača a na štandovima su se mogli pronaći raznovrsni proizvodi kao što su domaći sirevi, med, džemovi, rakije, vina, suhomesnati proizvodi, suveniri te razni drugi proizvodi vezani uz lokalnu kulturu i tradiciju. Sajam je bio također odlična prilika da izlagači predstave i svoje usluge.

Osim toga, sajam je uvelike  pridonio promociji održive proizvodnje i poticanju lokalne ekonomije, podržavanjem lokalnih proizvođača, što nikako nije zanemarivo.

Sajam u Nadinu je svakako bio prilika za upoznavanje bogate i raznovrsne ponude proizvoda i usluga ovoga kraja te platforma za razmjenu ideja i iskustava između izlagača i posjetitelja otvarajući vrata za potencijalne suradnje I projekte. Vjerujemo da će sajam lokalnih proizvoda i tradicijske baštine postati tradicija koja će se svake godine s radošću isčekivati te kako će  broj izlagača i posjetitelja iz godine u godinu rasti na opće zadovoljstvo svih nas.