SAJAM U PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO Promocija tradicijske kulturne baštine i lokalnih proizvoda

Sajam lokalnih proizvoda Parka prirode Vransko jezero i okolice će se održati na vidikovcu Kamenjak 02.08.2015. s početkom u 18 h. Posjetitelje osim domaćih proizvoda 20 tak Obiteljskih gospodarstava očekuje i pečenje domaćeg kruha pod pekom, pečenje pite od sira – Prisnaca, priprema friganog kozjeg sira s jajima, radionica pletenja vijenaca luka i kapule , kao i predstavljane tradicijskih plesova Kulturno umjetničkog društva Vrana i pjesama pomalo neobičnog banda Čevulje.

Cilj sajma je ostvariti što bolju komunikaciju i povezivanje Parka prirode s lokalnim Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, promovirati tradicijsku kulturnu baštinu područja te popularizirati i plasirati lokalne proizvode među domaće i strane posjetitelje.

Ulaznica za sajam iznosi 15kn, dok je za lokalno stanovništvo ulaz besplatan. Za sve organizirane grupe u nekoliko termina tijekom sajma vodiči Parka prirode voditi će interpretativnu šetnju o prirodnim i kulturnim vrijednostima Parka prirode Vransko jezero na vidikovcu Kamenjak.