SAJAM VJENČANJA Zanimljiv program za sve posjetitelje

Udruženje obrtnika Zadar i ove godine nastavlja s organizacijom manifestacije “Festival vjenčanja”. Deveti po redu Festival vjenčanja održati će se u subotu i nedjelju, 20. i 21. veljače 2016. godine u Arsenalu, u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar i partnerstvu sa Ilirijom d.d. i Arsenalom.

I ove godine je u sklopu manifestacije pripremljen zanimljiv i sadržajan dvodnevni program za sve posjetitelje.

Festival vjenčanja prvi puta je organiziran 2008. godine u prostoru zadarskog Arsenala, a već na početku ova manifestacija ocjenjena je kao vrlo uspješna kako među sudionicima, tako i među posjetiteljima. Sami sudionici manifestacije bili su i njeni inicijatori koji su se okupili oko ideje pokretanja projekta kojim bi se omogućilo zajedničko predstavljanje proizvoda i usluga vezanih za organizaciju vjenčanja.

Realizacija ideje započela je kroz aktivnosti Sekcije trgovaca koja djeluje pri Udruženju obrtnika, a postupno se broj zainteresiranih širio i na druge sekcije te je formiran Odbor za organizaciju Festivala vjenčanja koji je nastavio inicijativu te pripremao i daljnje manifestacije koje su se redovito održavale svih narednih godina.

Odbor za organizaciju Festivala vjenčanja čine obrtnici registrirani za različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja, a svojim su angažmanom u pripremama i osmišljavanju ove manifestacije pomogli da se ona iz godine u godinu nastavi razvijati.

Sudionici manifestacije su poduzetnici koji obavljaju različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja: saloni vjenčanica, sale za vjenčanja, slastičari, cvjećari, frizeri i kozmetičari, fotografi, zlatari i drugi.

Osim interesa sudionika, svaku godinu za manifestaciju sve veći interes pokazuju i mediji, posjetitelji, te najšira javnost. Broj zainteresiranih sudionika Festivala vjenčanja iz godine u godinu raste, ali Odbor je zadržao koncept malog sajma koji se nastavlja održavati u jedinstvenom prostoru Arsenala.

Posebnost ovog projekta ostala je činjenica da se u cijelosti zasniva na inicijativi i aktivizmu samih sudionika, a uz organizacijsku i financijsku podršku Udruženja obrtnika Zadar koje je nositelj cijelog projekta.

Ovim putem ujedno se pozivaju i zainteresirani novi izlagači da se za prijavu sudjelovanja mogu javiti u Udruženje obrtnika Zadar (tel. 023/213-379 ili 213-678; e-mail: info@uoz.hr).