SANJA DOLEŽAL: Garantiramo odličnu zabavu na koncertu u Viru! SANJA DOLEŽAL: Garantiramo odličnu zabavu na koncertu u Viru!
Ostvarila je iznimnu pjevačku karijeru, postala zaštitno lice „Novih fosila“ od početka 1980-ih kada je u bendu naslijedila Đurđicu Barlović te uz autorski pečat... SANJA DOLEŽAL: Garantiramo odličnu zabavu na koncertu u Viru!

Ostvarila je iznimnu pjevačku karijeru, postala zaštitno lice „Novih fosila“ od početka 1980-ih kada je u bendu naslijedila Đurđicu Barlović te uz autorski pečat Rajka Dujmića, bila prvo ime najpopularnijeg pop benda u Hrvatskoj kojega su zbog stila često uspoređivali s nekad mega popularnom švedskom grupom „ABBA“. Sanja Doležal pjevat će na Viru u subotu u društvu Vladimira Kočiša Zeca i Marinka Colnaga, s repertoarom koji je na promidžbenom plakatu sugestivno opisan kao „najljepše pjesme Novih fosila“. Trebali su nastupiti u rujnu, ali kako ih je kiša spriječila u dolasku, koncert je odgođen za na prvu sljedeću priliku. Nije, zapravo, moglo ispasti bolje. Evo ih prigodno na „Adventu u Viru“; ovo je nekadašnjim članovima „Novih fosila“ drugi put da dolaze prvi put svirati na Vir.

„Neće mi biti prvi dolazak na Vir, ali prvi će put biti – pjevajući. Konačno dolazimo i jako se veselimo. Nadam se, zapravo sam sigurna, kako neće biti kiše. Vakula mi je obećao da je naručio lijepo vrijeme, pa obećavam puno lijepih i dobrih pjesama koje svi vole i znaju. Zabava je zagarantirana“, kaže nam Sanja, najvoljenija estradna zvijezda u Hrvata.
„Novi fosili“ su diskografski najuspješniji glazbeni sastav svih vremena na području bivše Jugoslavije. Tijekom više od 40 godina rada objavili su 27 albuma od kojih je čak 7 bilo u dijamantnoj nakladi (više od 200.000 prodanih LP-a), a posljednji iz takve kategorije bio je „Djeca ljubavi“ iz 1990. koji je dosegnuo platinasti tiraž s više od 100.000 prodanih albuma. Na njemu je i istoimena pjesma koja, priznaje nam Sanja, možda najbolje opisuje njezina osjećanja, životne radosti i tugu – razlog zbog kojega smo svi pod istim suncem.
„Djeca ljubavi je pjesma koju posebno volim. Ako bih morala neku izdvojiti iz cijele karijere, onda je ona prvi izbor. No, u glazbenom smislu imam uvijek želja i motiva nastupati pred publikom koja nas voli i pjeva s nama sve naše pjesme. To mi je i dalje najveće zadovoljstvo“, ističe.
Iako je slavni zagrebački bend u novom sastavu obnovljen nakon 1991. i razlaza prvotne postave, od 2001. godine praktički „Novi fosili“ više ne postoje. Povremeno su svjetlo dana ugledale razne kompilacije i izbori najljepših pjesama, kao i jedno koncertno izdanje jednostavno naslovljeno „Live!“, ali bend više nije obnovljen. Rad su ipak nastavili Doležal, Kočiš i Colnag snimivši prošle godine singl „Snovi zaljubljene žene“, laganu, melodičnu i lepršavu pjesmu s kojom su se vratili na pozornicu. Kao nekad…
„Novi fosili su obilježili veliki dio mog profesionalnog života. Uz njih sam odrastala, sazrijevala i ostvarila najveće uspjehe“, kaže Sanja, a kada je u pitanju novi korak u karijeri i usporedba s „Fosilima“ iz Dujmićevog razdoblja, naglašava:
„Nismo obnavljali bend, nego nastavili s radom. Rajko zbog svojih privatnih razloga nije s nama. Iako nije osnivač benda, Rajko je vlasnik imena Novi fosili pa svi poštujemo njegovu odluku da ne nastupamo pod tim imenom. Ipak, kako vrijeme prolazi i tenzije se smiruju. Nekako se nadam da ćemo se negdje približiti dogovoru, jer ipak smo zajedno proveli mnoge godine u kojima smo prošli puno toga“.
Koncert počinje oko 18 sati na Trgu svetog Jure u sklopu manifestacije „Advent na Viru“.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.