SAT ZA PLANET ZEMLJU Pridružuje se i općina Bibinje

Općina Bibinje po prvi puta priključuje se akciji „Sat za planet Zemlju“, te poziva svoje mještane da se i oni uključe u ovaj globalni projekt.

U subotu, 25. ožujka, gašenjem svjetla od 20:30 do 21:30 sati, svi se stanovnici svijeta mogu uključiti u najveću globalnu volontersku akciju. Općina Bibinje na jedan sat isključit će javnu rasvjetu na glavnoj šetnici Taline.  

Suočavanje s posljedicama klimatskih promjena mora postati naša realnost – poručuju iz WWF-a povodom desetog izdanja globalne akcije ˝Sat za planet Zemlju˝.

Od 2007. godine Sat za planet Zemlju mobilizirao je brojna poduzeća, organizacije, vlade i stotine milijuna ljudi u više od 7.000 gradova. WWF od samog početka provođenja ove akcije potiče pojedince da djeluju po pitanju klimatskih promjena. Jedan sat koji provodimo u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.

Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u čak 178 zemalja, ove godine i Bibinje bit će jedno od njih!