Saznajte zašto Đanija Maršana organizatori nisu pozvali da pjeva na proslavi Tornada!

Zadarski pjevač i dugogodišnji diplomat Đani Maršan, požalio se u intervjuu Zadarskom listu da mu je krivo što nije bio pozvan na proslavu 50. obljetnice Tornada.

Iako su neki mislili da ga se zaboravilo pozvati, organizator događaja, Boris Marin Poštar, na svom Facebook profilu napisao je kako ga nije htio pozvati, te obrazložio svoje razloge:

“Nažalost, iskreno i bez ikakvog okolišanja, moram vam reći da njega svjesno i sa razlogom nisam zvao, a evo i zašto. Svi se dobro sjećate ne tako davnog vremena, kad sam osobno, sa nekolicinom naših Zadrana, na Narodnom trgu, na malom štandu, skupljao potpise vas svojih sugrađana, za službeni povrat imena naše Kalelarge. Znala je padati kiša, znalo je sijati sunce, a ja sam po cijeli dan stajao na nogama, svakodnevno skupljajući potpise vas svojih sugrađana i prolaznika. Jedan od tih prolaznika bio je i gospodin Đani Maršan. Uljudno i kulturno sam ga zaustavio, i na sasvim pristojan način zamolio ga da potpiše peticiju za svoju i našu Kalelargu, naivno misleći, da će potpisati, pošto mu je upravo rođeni i pokojni brat Tomislav tu Kalelargu opjevao u svojoj i našoj poznatoj pjesmi.” – prisjetio se Boro.

Međutim, odgovor koji mu je uputio poznati pjevač – veoma ga je iznenadio.

“Čovjek mi je, vjerujte mi na riječ, kratko i jasno odgovorio – ne želim! Ostavši iznenađen i zatečen odgovorom, samo sam mu uspio reći – hvala Đani, okrenuvši glavu na drugu stranu. Sada ovih dana, puno poslije te nesretne Kalelarge, kad smo radili na organizaciji ovog zadnjeg koncerta za proslavu 50 godina rođendana Tornada, i kad je napravljen dogovor između svih pjevača, sudionika te fešte, da će se na kraju koncerta svi izvođači popeti na binu i zajednički otpjevati našu pjesmu Kalelarga. Pitam vas iskreno i ozbiljno prijatelji moji – da li bi bilo licemjerno od tog istog Đanija da je sa svojim ostalim muzičkim kolegama i prijateljima, s kojima sam i ja ponosno pjevao navedenu pjesmu, da je i on zapjeva? I bi li bilo licemjerno s moje strane da ja to slušam i da to skupa s njim pjevam? Nemojte mi zamjeriti prijatelji moji, ali mislim da i te kako bi. Ovako je ipak bilo poštenije. Isto kao što je pošteno ovo što vam ovako javno, ali iskreno, i pišem o tom događaju.” – istaknuo je Boro na svom Facebook profilu.