SDP je opstruirao obnovu Kneževe palače, a smeta im i dobivena nagrada

U ime Gradskog odbora HDZ-a, te Kluba vijećnika HDZ-a Grada Zadra, priopćenje za javnost poslao je Joso Nekić. Objavljujemo ga u cijelosti.

“Preksinoć je Kneževa palača dobila nagradu za kulturnu atrakciju godine u Hrvatskoj. Dok smo je obnavljali novcem iz strukturnih fondova EU oporba je na svakoj sjednici Gradskog vijeća uporno “navještala” propast projekta zazivajuci DORH i USKOK, pokušavajući plasirati dezinformacije o nekakvom navodnom kriminalu, pogodovanju izvođačima, otuđivanju novca.
Na njihovu žalost, a na radost građana Zadra, Kneževa palača obnovljena je u roku, a Europa, odnosno njihovi kontrolori projekta, nisu imali nikakvih primjedbi o načinu utrošenog novca.
Očekivali smo, a što bi bilo i pristojno, kako će i zadarska oporba ( jer i oni su Zadranke i Zadrani ) javno čestitati na dobivenom priznanju, koje nije samo priznanje političkoj poziciji u gradu, već u prvom redu svim građankama i građanima koji su napokon dobili ono što i zaslužuju – obnovljeni dragulj naše kulture. Mjesto gdje, vrijeme je već pokazalo, kvalitetno mogu zadovoljiti svoje kulturne potrebe.
Umjesto toga, oporbeni SDP, obraća se javnosti iskonstruiranim priopćenjem o nekim “nepodobnim” direktorima javnih gradskih tvrtki, koje će završiti, kao i mnoga ranije, u ropotarnici politikantske povijesti zbog njihove “rekla-kazala” politike prosuđivanja.
Upravo kao što je to bio slučaj s promašenim politikanstvom oko obnavljanja Kneževe palače. I tako baš svaki put kada žele odvući pažnju od uspjeha koji se u ovom gradu mukotrpno postiže. Prepoznali su to mnogi, u zemlji i inozemstvu, prepoznajte ga konačno i Vi, kolege vijećnici SDP-a, jer od njega i Vi ugodnije živite. I bar ponekad ga javno, kao građani i kao kolege, i priznajte.

Mi stoga koristimo i ovu prigodu kako bi još jedanput čestitali svim građankama i građanima našeg grada, jer ova nagrada je nagrada svih njih i onih koji su mukotrpno i ustrajno, doveli ovaj fantastičan projekt do kraja, poštujući sve zadane rokove i uvjete.

Gradski odbor HDZ- a Grada Zadra
Vijećnici HDZ- a Gradskog vijeća Grada Zadra