SDP PROTIV NAGRADE ERIKU PAVINU: Svi drugi kandidati mnogo su zaslužniji!

SDP Zadarske županije, na čelu s Jurom Zubčićem, poslao je priopćenje za javnost u kojem se negoduje zbog odluke Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja da županijsku nagradu za životno djelo ove godine dodijeli poznatom ugostitelju Eriku Pavinu. Priopćenje objavljujemo u cijelosti.

“Nagrada za životno djelo je uvijek prilika da u našem društvu odamo počast ljudima koji su ostavili značajan trag svojim doprinosima u znanosti, umjetnosti, novinarstvu, obrazovanju, zdravstvu ili nekom drugom području. Prilika je to da jasno pokažemo koje vrijednosti cijenimo u našem društvu.

Upravo radi toga razočarani smo predloženim kandidatom za nagradu za životno djelo Zadarske županije. Smatramo da su svi ostali kandidati mnogo zaslužniji jer su svojim nesebičnim zalaganjem, svatko u svom području, ostavili neizbrisiv trag u našem društvu.

Drago nam je da živimo u Županiji u kojoj smo imali priliku birati između veličina kao što su Drago Marić, Stipan Kujundžić, Vinko Bakija i drugi. Koliko god su djelovali u različitim sferama sve ih veže humanizam i čovjekoljublje. Zbog toga je bilo tko od njih značajno više zaslužio nagradu.

Nažalost, odbor je ovim izborom degradirao samu nagradu jer su uveli kriteriji podobnosti i sponzorstva kao ključan. Kriterij koji u zdravom društvu ne bi trebao postojati, ovdje je postavljen kao jedini i isključivi.

Zbog toga SDP Zadarske županije, ne samo da neće podržati izbor nagrade za životno djelo nego ubuduće neće ni predlagati kandidate kako HDZ-u uopće ne bi dali priliku da olako pogazi postignuća zaslužnih ljudi.”