SDP TRAŽI OD KALMETE ŠOŠINU SMJENU: Nije dostojan obavljati tu časnu dužnost!

Predsjednica Gradskog odbora SDP-a, Sabina Glasovac, uputila je medijima priopćenje vezano za slučaj zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra, Željka Šoše. Priopćenje objavljujemo u cijelosti.

“Teško je bilo očekivati da Željko Šoša, nakon što je protiv njega podignuta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode i prijetnje, podnese ostavku na mjesto zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra.

Osoba protiv koje je iznesena ovako teška optužba ne može i ne smije biti na čelu iznimno važne institucije za sve građane našega grada. Zadržavanje Željka Šoše na radnom mjestu zapovjednika JVP Grada Zadra bila bi zastrašujuća poruka građanima; poruka koja bi imala za cilj proklamiranje nasilja kao legitimnog sredstva za ostvarivanje osobnih ciljeva.
Izjavu zamjenika gradonačelnika Zvonimira Vrančića: „To je njegova privatna stvar” smatramo krajnje licemjernom i opasnom jer smo bezbroj puta do sada upozoravali da nasilje nije i ne može biti privatna stvar, već društveni problem koji traži brzo djelovanje svih nas.

Kako su iza Željka Šoše brojne afere, od nepotizma do izjave da su zadarski vatrogasci Kalmetina vojska, tražimo od gradonačelnika Kalmete da zbog dobrobiti Zadra smijeni Željka Šošu s funkcije zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe, jer takva osoba nije dostojna obnašanja tako časne dužnosti.”

Gradska organizacija SDP-a Zadar

predsjednica Sabina Glasovac