SDP ZADARSKE ŽUPANIJE ODABRAO Osam kandidata za izbornu listu za Sabor RH

Županijski odbor SDP-a Zadarske županije na svojoj 10. sjednici održanoj u petak 9.10. zaključio je, sukladno Statutu SDP-a, kandidacijske postupke utvrđivanja prijedloga kandidata za zastupnike u Hrvatskom saboru iz redova SDP-a s područja Zadarske županije.

Kao kandidati samog Županijskog odbora na sjednici su izglasani Renata Sabljar Dračevac, predsjednica, te Duško Vidov, potpredsjednik ŽO SDP-a.

Županijski odbor također je utvrdio da su 16 gradskih i općinskih organizacija provele kandidacijske postupke te dostavili svoje odluke. Odluke trebaju biti dostavljene predsjedniku SDP-a, koji će sukladno Statutu o tome izvijestiti Glavni odbor stranke te ujedno predložiti konačne liste po svim izbornim jedinicama.

Prema središtu stranke u Zagrebu upućeno je osam imena. Kandidati i kandidatkinje iz redova SDP-a Zadarske županije koji će se naći pred predsjednikom stranke na odlučivanje su:

1. Renata Sabljar Dračevac sa 13 kandidatura (Županijski odbor, Benkovac, Nin, Pag, Galovac, Gračac, Kolan, Pakoštane, Preko, Starigrad, Sv. Filip i Jakov, Vir, Vrsi)

2. Dario Grašo sa 4 kandidature (Nin, Pag, Gračac, Vrsi)

3. Ingrid Antičević Marinović sa 3 kandidature (Zadar, Galovac, Sukošan)

4. Sabina Glasovac sa 3 kandidature (Biograd, Zadar, Sukošan)

5. Jadran Perinić sa 3 kandidature (Biograd, Zadar, Sukošan)

6. Duško Vidov sa 3 kandidature (Županijski odbor, Kali, Preko)

7. Omerka Šarić Frantin sa 2 kandidature (Zadar, Sukošan)

8. Ranko Ostojić sa 2 kandidature (Biograd, Zadar)

Na sjednici Županijskog odbora donesena je i odluka o sazivanju Izvještajno-tematske konvencije “Hrvatska raste” Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije dana 25. listopada u hotelu Kolovare, to će ujedno biti i prilika za predizborni motivacijski skup SDP-a na području IX. Izborne jedinice.