Sedmogodišnji Emil Jones zvijezda je utrke na 10 km u Poličniku Sedmogodišnji Emil Jones zvijezda je utrke na 10 km u Poličniku
Povodom blagdana svetog Nikole u Poličniku je održano 24. izdanje jedinstvenog sportskog događaja koji okuplja na jednom mjestu bicikliste i atletičare i povezuje dva... Sedmogodišnji Emil Jones zvijezda je utrke na 10 km u Poličniku

Povodom blagdana svetog Nikole u Poličniku je održano 24. izdanje jedinstvenog sportskog događaja koji okuplja na jednom mjestu bicikliste i atletičare i povezuje dva natjecanja – Atletsku utrku Poličnik 2021  i Memorijalnu biciklističku utrku Zoran Bilosnić.

Na nogometnom igralištu Grabi okupilo se preko stotinu sportaša svih dobnih uzrasta. Natjecanje je svečano otvorio izbornik Hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić u nazočnosti predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora Nevena Šavore

Katalinić je u ime predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića pozdravio sve okupljene sportaše  te čestitao organizatorima na održavanju tradicionalnih utrka koje doprinose razvoju hrvatske atletike i sporta u cjelini. 

‘Kad je živ sport u malim sredinama živjet će i u velikim gradovima. Draga djeco, sportaši i roditelji razvijte svoje tjelesne sposobnosti, širite to i na druge jer sport čini ljude sretnima i zadovoljnima. Samo sretni i zadovoljni ljudi mogu razvijati obitelji i hrvatsko društvo u cjelini’, rekao je Katalinić.

Nakon završenih utrka medalje i pehare najboljima dodijelili su predsjednik AK Zadarske županije Slobodan Miolović i Iva Mijolović trenerica u AK Alojzije Stepinac. 

U utrci na 10 km u muškoj konkurenciji je slavio Filip Tomas iz AK Alojzije Stepinac ispred klupskog kolege Marka Blaića i Damira Aljinovića iz AK Biograd. Fantastični dječak, sedmogodišnji Emil Jones iz Šibenika bio je četvrti.

Najbrža u ženskoj konkurenciji i ukupno treća bila ja Vanja Petrović iz AK Alojzije Stepinac. Iz istog kluba dolazi i drugoplasirana Sandra Sturnela Malahov.

U biciklističkoj utrci, također na 10 km, slavio je član BK Zadar Roko Magaš, drugo mjesto osvojio je Šime Grgurica iz Poličnika, a treće Ante Lončar iz AK Biograd. 

Svi sudionici dobili su medalje za sudjelovanje, a najbolji po kategorijama i posebna odličja. Najmlađi sudionik bio je dječak Emil, a najstariji  57 godišnji Davor Paleka iz Zadra. Oni su također nagrađeni peharima. 

Organizator ovog sportskog događanja bio je HAK Sveti Ante Poličnik, a zahvaljujući pokroviteljima utrke Općini Poličnik i Zadarskoj županiji za sve sudionike, djecu, roditelje, sportaše i odrasle pripremljeni su slatkiši povodom blagdana sv. Nikole – zaštitnika župe Poličnik.