Šesti dan za redom nema novooboljelih u Zadarskoj županiji; Izliječene 42 osobe Šesti dan za redom nema novooboljelih u Zadarskoj županiji; Izliječene 42 osobe
Na području Zadarske županije šesti dan za redom  nema novooboljelih  osoba pa je ukupan broj  od početka epidemije i dalje  85 zaraženih koronavirusom. Izliječene... Šesti dan za redom nema novooboljelih u Zadarskoj županiji; Izliječene 42 osobe

Na području Zadarske županije šesti dan za redom  nema novooboljelih  osoba pa je ukupan broj  od početka epidemije i dalje  85 zaraženih koronavirusom. Izliječene su 42  osobe.

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu na liječenju je i dalje  troje  pacijenata. Dvoje lakših pacijenata je u bolnici u Biogradu koji bi tijekom jutra trebali biti otpušteni te bi bolnica trebala početi s pripremama za normalno funkcioniranje.

Aktivni nadzor provodi se nad 580 osoba, a istekao je za 2478 stanovnika sa područja Zadarske županije.

Od početka epidemije na našem području više je bilo zaraženih žena nego muškaraca. Prema dobnoj skupini najviše je oboljelih bilo između 50 i 59 godina, a najmanje između 10 i 19 godina. Gledajući po spolu, najviše oboljelih žena bilo je u dobnoj skupini od 70-79, a muškaraca u skupini od 50-59 godina.

 Policijski službenici su u protekla 24 sata izvršilii 433 provjere vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je evidentirano 1 kršenje propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 11 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri tome nisu imali valjane propusnice.

Budući da su preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da građani i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i ne borave na mjestima na kojima je veći broj ljudi,  pozivaju se građani da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti.

Policijska uprava zadarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Budite odgovorni i ovog vikenda ponovno ostanite doma!

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.