Šime Vicković izabran u Nadzornom odboru Hrvatske zajednice županija

Zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković izabran je u nadzorni odbor Hrvatske zajednice županija. Odlučeno je to na izbornoj sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija, nacionalne udruge svih županija i Grada Zagreba. Izbor Šime Vickovića u tročlani nadzorni odbor HZŽ-a veliko je priznanje za Zadarsku županiju.
„U narednom razdoblju zajedničkim ćemo naporima pozicionirati Hrvatsku zajednicu županija kao nezaobilaznog dionika u provođenju javnih politika na regionalnoj i lokalnoj razini. Hrvatska zajednica županija nastavit će raditi na postizanju dugogodišnjeg zajedničkog cilja, odnosno dosljednije provedbe funkcijske i fiskalne decentralizacije“, poručio je Vicković.
Na izbornoj skupštini izabrano je i vodstvo Hrvatske zajednice županija za naredne dvije godine. Tako je župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk po drugi put zaredom izabran za predsjednika, dok je za potpredsjednika HZŽ-a reizabran istarski župan Valter Flego.
Župan Pauk pohvalio je i odnos HZŽ-a s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, prilikom čega je najavio sljedeći zajednički sastanak koji će se početkom prosinca održati u Šibeniku. Jedna od važnih tema susreta bit će i prva prilika Republike Hrvatske za sudjelovanjem u stvaranju nove financijske perspektive Europske unije, koja države članice EU čeka nakon 2020. godine. Upravo zbog te prilike i boljeg razumijevanja i uvida u potrebe i prava građana u svim dijelovima Hrvatske, Hrvatska zajednica županija može biti snažan i relevantan partner Vladi u programiranju operativnih programa za sljedeće financijsko razdoblje.
„Važno je da nastavimo zauzimati zajednički stav u postizanju ciljeva koji su utkani u Statut naše organizacije, bez obzira na politička opredjeljenja. To je ono na što smo svi u Zajednici ponosni jer upravo smo zajedničkim naporima uspjeli skrenuti pozornost javnosti i institucija na događanja na terenu, na izazove s kojima se mi u jedinicama regionalne samouprave svakodnevno susrećemo, a postigli smo i zavidne rezultate u projektnoj i međunarodnoj suradnji“, istaknuo je Pauk.