Šime Vrsaljko imao operativni zahvat na koljenu; Uspješno se oporavlja

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko (28) podvrgnut je artroskopiji lijevog koljena radi uklanjanja osteosintetskog materijala s operacije ligamenata koja je obavljen prije 15 mjeseci, objavio je Atletico Madrid.

Očekuje se kako će hrvatski branič biti spreman za početak La Lige, koji bi mogao biti 12. lipnja.

Vrsaljko je operativni zahvat obavio u Sveučilišnoj klinici Navarra u Pamploni nakon što je epidemija koronavirusa odgodila već planiranu intervenciju.

Hrvatski reprezentativac u veljači 2019. u Antwerpenu operirao je koljeno kod svjetskog autoriteta ortopedije dr. Koena Lagae. U višesatnoj operaciji rekonstruirano mu je lijevo koljeno i složena operacija prošla je u najboljem redu. S vremenom je ostatke trebalo ukloniti, kako Šime kasnije ne bi imao problema. S oporavkom će započeti u trening-kampu Cerro del Espino i očekuje se kako će za nekoliko tjedana vratiti na teren, piše Dnevnik.hr.

Zadranin je imao problema s koljenom još od Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, no operaciju je odgađao do veljače prošle godine. Oporavak je trajao više od devet mjeseci, a s treninzima je počeo u studenom prošle godine. Prvi put nakon teške operacije zaigrao je u siječnju ove godine protiv Logronesa (0:0) u susretu 21. kolu La Lige. Nastupio je u sedam susreta, a nažalost ubrzo je uslijedila nova pauza, ovoga puta zbog koronavirusa.

Za Atletico je odigrao 54 utakmice od ljeta 2016. do ljeta 2018. godine te je sudjelovao u osvajanju Europske lige. Potom je otišao na jednogodišnju posudbu u Inter, no milanski ga je klub odbio otkupiti zbog ozljede. Po povratku u Atletico sakupio je još sedam nastupa.