Sjajni rezultati BK Posedarje na međunarodnom spektaklu 31. XCO Samobor: Borba za naslov prvaka!

Održan je dvodnevni međunarodni spektakl 31. XCO Samobor, atraktivna i tehnički zahtjevna utrka koja se odvija na području Park šume Tepec na stazi koja već godinama najbolje svjetske vozače tjera do maksimuma tehničkih i kondicijskih sposobnosti.

Biciklistički klub Posedarje predstavljalo je 16 natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate.

Prvoga dana nastupali su klupski kadeti, juniori i veterani, a najbolji rezultat ostvarili su Jelena Lipić (Kadetkinja) i Jadran Peran (Veteran C) osvojivši srebrne medalje. Roko Doljanin (Junior) unatoč teškom padu završava utrku na 18. mjestu (1. u HR kupu) u iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji, dok Šime Baraba (Veteran B) nažalost ne uspijeva završiti utrku.

Nedjelja je bila rezervirana za kategorije do 15 godina starosti u kojima su članovi biciklističkog kluba Posedarje već tradicionalno najbrojniji. Najbolji rezultat ostvarila je Ana Brala koja je utrku završila kao pobjednica kategorije U11.

U vrlo brzoj i dinamičnoj utrci U9 kategorija najbolje se snašao Ivan Dežmalj koji osvaja srebrnu medalju. Lovre Juričević (U13) vodio je tešku borbu protiv domaćeg dvojca iz BBK Šišmiš, te utrku završava na odličnom drugom mjestu iza pobjednika Noe Šturlana, a ispred Jana Horvata na trećem mjestu.

Uspješne su bile i djevojke kategorije do trinaest godina u kojoj Nicole Nižić osvaja srebrnu medalju ispred klupske kolegice Antonije Zekić koja utrku završava na trećem mjestu. Stipan Klanac (U15), unatoč sporijem startu, utrku je završio na odličnom 8. mjestu.

Pametno je “odmarao“ iza protivnika i strpljivo čekao priliku za skok i spajanje sa idućim vozačem, pri čemu je svaki krug napredovao za jedno mjesto. Sve pohvale sa smirenu i taktički savršeno odrađenu vožnju.

Rezultati 31. XCO Samobor:

Kategorija U9M

2. mjesto DEŽMALJ Ivan

4. mjesto BRALA Kristijan

5. mjesto KRAJINA Šimun

8. mjesto BRALA Ante

DNF NIŽIĆ Nicolas

Kategorija U11W

1. mjesto BRALA Ana

Kategorija U11M

5. mjesto SHCHERBYNA Artem

Kategorija U13W

2. mjesto NIŽIĆ Nicole

3. mjesto ZEKIĆ Antonija

Kategorija U13M

2. mjesto JURIČEVIĆ Lovre

Kategorija U15

8. mjesto KLANAC Stipan

KADETKINJA

2. mjesto LIPIĆ Jelena

JUNIOR

18. mjesto DOLJANIN Roko

MASTER B

DNF BARABA Šime

MASTER C

2. mjesto PERAN Jadran

Jedno kolo prije kraja sezone BK Posedarje vodi u klupskom poretku sa osvojenih 1345 bodova ispred BBK Šišmiš iz Samobora sa 1336 bodova. Pobjednik Kupa Hrvatske odlučivati će se u napetoj završnici na posljednjem kolu 8. rujna u Metkoviću.