SJEĆANJE NA GENOCID Bošnjaci u Zadru organiziraju mimohod za Srebrenicu

Nakon što je prošle godine po prvi puta u Zadru organiziran mimohod Srebrenica svijetom hodi i ove godine će se održati u znak sjećanja na genocid koji se desio 11. 07. 1995. Ove, kao i prošle, godine će se održati mimohod 11. 07. 2016. s početkom u 11 sati, a kreće se sa mosta (Branimir) i završava se na ”Pozdravu suncu” gdje će se u more položiti ruže.

“Ovo je 21. godišnjica ovog tužnog događaja te se istoga treba prisjetiti, a poruka koja se želi odaslati je da se takvo zlo NIKADA, NIGDJE I NIKOME NE SMIJE PONOVITI. Hrvati kao i Bošnjaci su prošli kalvariju rata te dijele iste i slične tragične sudbine.

Valja napomenuti da je među 8373 krvnički ubijenih osoba i četvero katolika, a Rudolf Hren je pokopan sa svojim susjedima Bošnjacima.

Mimohod će se održati u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj. Ove godine ulicama Zadra proći će dostojanstvena kolona ljudi koji na ovaj način odaju počast nedužnim žrtvama.

Bošnjačka nacionalna zajednica Zadarske županije, Vijeće Bošnjačke nacionalne manjine Zadarske županije, Vijeće Bošnjačke nacionalne manjine grada Zadra kao organizatori pozivaju sve žitelje, organizacije i udruge Zadra, Zadarske županije da dođu na ovaj mimohod.” – istaknuo je Hase Salihović, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Zadarske županije.