SJEĆANJE NA HEROJE Četrnaest godina od pogibije vatrogasaca na Kornatima SJEĆANJE NA HEROJE Četrnaest godina od pogibije vatrogasaca na Kornatima
Na današnji dan obilježava se 14. godišnjica kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza prije točno 12 agodina u rutinskom gašenju požara poginulo dvanaestorica... SJEĆANJE NA HEROJE Četrnaest godina od pogibije vatrogasaca na Kornatima

Na današnji dan obilježava se 14. godišnjica kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza prije točno 12 agodina u rutinskom gašenju požara poginulo dvanaestorica vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

Od trinaest vatrogasaca koji su toga dana helikopterom poslani da ugase požar na Velikom Kornatu jedini je preživio tada 23-godišnji Frane Lučić iz Tisnog na Murteru. Na mjestu događaja smrtno su stradala šestorica vatrogasaca – Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić i Hrvoje Strikoman.

Preostala sedmorica zadobila su teške opekline po tijelu. Njih petorica prebačena su u Zagreb  Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija i Marinko Knežević– no ondje su ubrzo preminuli.

U Kliničkoj bolnici Split preminuo je Ante Juričev-Mikulin, a iz iste je bolnice nakon dugog oporavka pušten jedini preživjeli Lučić.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.