SJEĆANJE NA ŽRTVE FAŠISTIČKOG TERORA Položen vijenac na spomen obilježje SJEĆANJE NA ŽRTVE FAŠISTIČKOG TERORA Položen vijenac na spomen obilježje
Povodom Dana antifašističke borbe, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, sa suradnicima zamjenikom Zvonimirom Vrančićemi pročelnicima Josom Nekićem, Marijem Pešutom, Šimom Erlićem i Žanom Klarić na... SJEĆANJE NA ŽRTVE FAŠISTIČKOG TERORA Položen vijenac na spomen obilježje

Povodom Dana antifašističke borbe, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, sa suradnicima zamjenikom Zvonimirom Vrančićemi pročelnicima Josom Nekićem, Marijem PešutomŠimom Erlićem i Žanom Klarić na Narodnom je trgu položio lovorov vijenac na Spomen obilježje žrtvama palima za slobodu Zadra.

Gradonačelnik Kalmeta je svim građanima čestitao državni blagdan i naglasio da je antifašizam ugrađen u temelje suvremene Europe i svijeta.

– Za naš grad ovaj dan ima posebno značenje jer je Zadar dugo bio pod faštističkom okupacijom i za to je vrijeme najviše nazadovao, kazao je gradonačelnik.

Obilježavanje državnog blagdana započelo je budnicom ulicama Poluotoka koju je izvela zadarska Gradska glazba.