Škoro u Zadru: Unatoč koroni uspjeli smo stvoriti jaku političku stranku

Domovinski pokret sinoć je u Zadru osnovao podružnicu Zadarske županije i ogranak Grada Zadra. Za predsjednika podružnice Zadarske županije izabran je Damir Biloglav, ugledni zadarski liječnik, dopredsjednici su Frane Tokić, Siniša Filipović, Ankica Rosandić, Tomislav Gašparović, Kristijan Poljak i Angelo Žilić, a za rizničara je izabran Žan Glavurtić.

 Za predsjednika ogranka Grada Zadra izabran je Milan Skoblar, inženjer prometa, dopredsjednici su Nenad Klarić i Danijel Kotlar, a za rizničara je izabran Tomislav Sičić.

Osnivanju su nazočili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro i organizacijski tajnik Darijo Žepina.

Škoro je istaknuo kako je danas posebice svečan dan jer je u proteklih godinu dana od kandidature za predsjednika države, preko utemeljenja stranke u veljači, a potom i parlamentarnih izbora do danas Domovinski pokret postao jaka organizacija.

“Mi smo jedina politička opcija koja je od početka rujna do danas uspjela napraviti ovoliko veliku, široku i jaku organizaciju. To je sve samo s jednom željom, da prikažemo ljudima da u Hrvatskoj, osim duopola HDZ-a i SDP-a postoji mogućnost stvaranja jedne nove, drugačije političke opcije. Mi iz ovog područja s listom Domovinskog pokreta imamo dva saborska zastupnika i siguran sam da će to sve skupa ići na bolje”, poručio je Škoro.

damir biloglav 800x415

Dr. Biloglav poručio je kako se današnjim osnivanjem ogranka Grada Zadra i podružnice Zadarske županije zatvara prvi ciklus stvaranja stranačke infrastrukture na području Zadarske županije

“To je tek prvi korak, prvi cilj. Naša namjera je da u svom daljnjem angažmanu dođemo do svakog i najmanjeg naselja u Zadarskoj županiji. Ideja je da svakom našem građaninu pružimo nadu da se stvari u našoj županiji, našem gradu mogu mijenjati na bolje i da svakome damo mogućnost da se u te promjene aktivno uključi, u mjeri koliko svatko za sebe procijeni da može. Ovo je tek početak, nadam se da ćemo i u budućnosti imati plodonosnu suradnju”, jasan je bio dr. Biloglav.

Zaključno, dr. Biloglav čestitao je Božić i Novu godinu svim građanima i članovima Domovinskog pokreta sa željom da se više ne ponovi ovakva godina s tako puno problema kao što je bila ova godina.

“Možda jedina, barem iz našeg aspekta gledano, pozitivna i vedra stvar prošle godine je bila upravo pojava i brzo širenje Domovinskog pokreta”, zaključio je dr. Biloglav.