Škugor: Jedva čekam uglas zapjevati s publikom u Zadru

S kraljem prvih plesova Zadrani će se još jedan dan približiti Novoj godini. Marko Škugor, široj javnosti poznat pod navedenim nadimkom, a zapravo vrhunski pjevač koji je nakon uspjeha s klapama zakoračio u samostalnu karijeru, na Adventu u Zadru nastupa u petak 29. prosinca. Nakon njega do ulaska u Novu ostaje još koncert Vatre 30. prosinca, a zatim veliki novogodišnji doček na Trgu Petra Zoranića i Narodnom trgu.

Škugor je karijeru započeo u klapama Maslina i Kampanel, a kao dio “Klape s mora” Hrvatsku je predstavljao na Eurosongu. U samostalnoj karijeri osvojio je brojna priznanja, među njima Grand prix Splitskog festivala za pjesmu “Devet slova jedne riči”. U šumi pjevača i zabavljača istaknuo se svojim interpretacijama i velikim hitovima kao što su „Samo s tobom sam upoznao ljubav“, “Kad Bog nas u jedno spaja“, “Dalmatinska vilo”, “Oće duša vanka tila”, “Srce južnjačko”, “Samo ti si”, “Kontra neba ne smiš ić”, “Zlato moje”… S Danijelom Martinović nedavno je snimio duet „Ono nešto“, koja se zbog romantičnih stihova već pjeva na svadbama pri ulasku u crkvu.

Škugor i ovog puta dolazi u Zadar u dobrom raspoloženju, spreman na susret sa svojom vjernom publikom i onima koji će to tek postati.

– Neopisivo se veselim večerašnjem koncertu pred zadarskom publikom. Zadar i ja se volimo već godinama, a ta ljubav iz godine u godinu jača. Lanjski koncert je kako meni, tako i cijelom timu ostao u jako lijepom sjećanju, mogu reći da nam je to jedan od najdražih prošlogodišnjih koncerata. Pripremili smo raznolik repertoar i jedva čekam zapjevati s publikom uglas, poručuje Škugor.

Koncert na Trgu Petra Zoranića počinje večeras (petak) u 21 sat.