SKUP SDP-A U ZADRU: Milanović: Vrijeme je da zajedno smijenimo nesposobnu Vladu!

Na prepunom Trgu pet bunara s početkom u 18.30 sati održan je predizborni skup Narodne koalicije (SDP-a i koalicijskih partnera).

U ulozi voditelja bio je Ranko Ostojić, nositelj liste u IX. Izbornoj jedinici, a nazočnima su su obratili Sabina Glasovac, Silvano Hrelja, Ivan Vrdoljak i na kraju Zoran Milanović.

Predstavljeni su kandidati Narodne koalicije koji su na listi za IX. Izbornu jedinicu. Među njima je i troje iz zadarskog SDP-a; Sabina Glasovac, Duško Vidov i Irena Dragić.

Predsjednik stranke Zoran Milanović je kazao:

“Zemlju smo 2011. godine preuzeli u velikoj krizi, ne sano krizi koja je bila posljedica globalne krize, nego naša kriza, i drustva i ekonomije, u kojoj se zaduživalo i poticala se vrlo pohlepna potrošačka kultura u kojoj se stvarala iluzija da je sve badava, da će se dugovi vratiti sami, ljudi su poticani da troše bitno više nego što zarađuju. U redu je malo više trošiti nego zarađuješ, ima katkada smisla ako si jak i rasteš, ali ako ne, onda nema smisla. To dovodi do krize poput ove sa kreditima u švicarskom franku, koji smo riješili mi, ali nije gotovo još, neće se oni lako predati, no dokazali smo da nema tog autoriteta kojem se nećemo suprotstaviti da zaštitimo malog čovjeka. Naravno, kada uvodiš red, onda imaš puno oponenata. Ako želite državu reda, pravednosti, glasujte za Narodnu koaliciju. Mi nikoga nećemo zaviti u crno, brinut ćemo o svakom čovjeku, poticati u njemu kreativnost, da može brinuti sam za sebe, a ne da mu država bude skrbnik.” – kazao je Milanović.

U nastavku govora istaknuo je:

“Kada netko kaže da mu je platforma “Vjerodostojno”, vjerujte da ga češe na sto strana. Nama su rekli da uzmeno kao moto “Pošteno”. Ne trebamo mi narodu govoriti da smo pošteni, znaju oni to sami.” – smatra Milanović.