SLABO ZALAGANJE ILI UGLED? Je li Longin kriv za fijasko HDZ-a u MO Puntamika?! SLABO ZALAGANJE ILI UGLED? Je li Longin kriv za fijasko HDZ-a u MO Puntamika?!
Na izborima za vijeća mjesnih odbora u Zadru, održanim prije deset dana, HDZ je ostvario veliki uspjeh. Odnio je apsolutnu pobjedu u 14 od... SLABO ZALAGANJE ILI UGLED? Je li Longin kriv za fijasko HDZ-a u MO Puntamika?!

Na izborima za vijeća mjesnih odbora u Zadru, održanim prije deset dana, HDZ je ostvario veliki uspjeh. Odnio je apsolutnu pobjedu u 14 od 29 mjesnih odbora, a u još osam relativnu pobjedu. Najveći i jedini pravi poraz ovih izbora HDZ je doživio na Puntamici gdje su glatko izgubili od strane nezavisne liste Nike Marina.

Ovakav poraz do sada nije viđen u ovom mjesnom odboru, te je bio neugodno iznenađenje jer se zna da tamo živi zadarski župan Božidar Longin.

Logično je bilo očekivati tamo glatku pobjedu, s obzirom da je to mjesni odbor zadarskog župana, a dogodilo se upravo suprotno.

Loš rezultat u Mjesnom odboru u kojem živi zadarski župan 

HDZ je doživio fijasko na Puntamici, a unutar stranke članovi krivnju za poraz pripisuju Božidaru Longinu.

“Ako on u svom mjesnom odboru ne može izboriti pobjedu za svoju stranku, ako pobjedu odnese neka anonimna grupa ljudi, onda možete zamisliti kakav je Longin čovjek i koliko do njega drže u njegovim kvartu. On se totalno srozao u zadnjih godinu dana i postaje uteg stranci.” – kazao nam je jedan visoko pozicioniran član stranke dodajući kako je nevjerojatno koliko se realnost ne poklapa s njegovim ambicijama.

“On je jedno vrijeme sebi umišljao da je dorastao tome da zamjeni Božidara Kalmetu i preuzme vodstvo Županijskog odbora HDZ-a, pokušavao je i lobirao, ali nitko ga nije ozbiljno shvatio. Taj njegov pokušaj zvučao je kao vic. Koliku popularnost uživa pokazalo se sad. On ne može osvojiti ni Mjesni odbor u kojem živi 60 godina, a kamo li Županijski odbor. Svi u stranci mu se smiju.” – kažu nam Longinovi stranački kolege.

Za komentar smo upitali i župana Božidara Longina. Zanimalo nas je osjeća li se odgovoran što je HDZ doživio najteži poraz upravo u Mjesnom odboru Puntamika, gdje on živi.

Longin: Nisam sudjelovao u sastavljanju lista za mjesne odbore

Evo što nam je odgovorio:

“Nisam sudjelovao u sastavljanju lista za mjesne odbore, ali sam zadovoljan da je HDZ na području grada Zadra ostvario uvjerljivu pobjedu. Što se tiče MO Puntamika, čestitam listi koja je osvojila najveći broj glasova. Na njoj su mladi ljudi koje dobro poznajem i vjerujem da će doprinijeti još boljem radu našeg mjesnog odbora.” – istaknuo je Longin.

Podsjetimo, ni Božidar Kalmeta na posljednjim lokalnim izborima nije bio ni na jednoj listi, niti je on osobno odabirao tko će biti kandidati za župana i gradonačelnika, već su to učinili županijski i gradski odbor, pa je svejedno tijekom predizborne kampanje obilazio sve skupove po općinama i gradovima na području Zadarske županije, nekad bio i na četiri predizborna skupa u jednom danu, hvalio i Dukića i Longina, isticao njihove vrline, pozivao građane da im daju svoj glas, a njihov izborni uspjeh doživio kao svoj.

Stoga je svojim odgovorom koji je dao za portal Kalelarga info Longin jasno pokazao da mu je stranka bitna samo u onoj mjeri u kojoj on tu nazire svoje interese.

No Joso Nekić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, u intervjuu za Kalelarga info prošli tjedan rekao je da nema bitnih i nebitnih izbora, da HDZ s jednakom ozbiljnošću pristupa svim izborima, da se građane ne smije podcjenjivati, te da su mjesni odbori važna karika, a gradonačelnika i Gradsku upravu usmjeravaju na potrebe stanovnika.

 

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.