SLAVICA JELIČIĆ: Sramota je da Turistička zajednica Biograda dvije godine nema direktora! SLAVICA JELIČIĆ: Sramota je da Turistička zajednica Biograda dvije godine nema direktora!
Predsjednica Gradskog odbora SDP-a Grada Biograda, Slavica Jeličić, osvrnula se u priopćenju za javnost na probleme u tamošnjoj Turističkoj zajednici, koja još uvijek nema... SLAVICA JELIČIĆ: Sramota je da Turistička zajednica Biograda dvije godine nema direktora!
Predsjednica Gradskog odbora SDP-a Grada Biograda, Slavica Jeličić, osvrnula se u priopćenju za javnost na probleme u tamošnjoj Turističkoj zajednici, koja još uvijek nema predsjednika. Njen dopis objavljujemo u cijelosti.
“Trakavica koja traje već dvije godine sve više upućuje na to da je nekome u Gradu Biogradu na Moru interes da turistička zajednica nema direktora. Naime, bivši direktor otišao je u mirovinu sa 01.05.2014.godine. Od tada pa do dana današnjega turističko vijeće ni u prošlom sazivu ni u ovom nije našlo za shodno staviti na dnevni red izbor direktora.
Usprkos tome što u čl. 17.Zakona o turističkim zajednicama stoji da turističko vijeće turističke zajednice “imenuje direktora turističkog ureda”.
Postavlja se pitanje da li sve članove turističkog vijeća predsjednik TZ – gradonačelnik Grada Biograda drži u šaci i zbog čega. Zašto se ne provodi Zakon, zašto turističko vijeće ne donese odluku o izboru direktora ili se i dalje čeka donošenje novog Zakona o turističkim zajednicama, dokle? Na jednoj od sjednica skupštine izabrano je povjerenstvo za odabir manifestacija za ljeto 2016.pa se nadamo da je povjerenstvo odradilo svoj posao i da imamo kvalitetne manifestacije u svrhu poboljšanja turiastičke ponude.
Uloga Turističke zajednice Grada Biograda na Moru u posljednje dvije godine je svedena isključivo na blagajničke poslove, poslove oko prijave gostiju i naplate boravišne pristojbe. Davno nismo vidjeli da su predstavnici Turističke zajednice bili negdje na sajmu, ne vidimo da se išta radi na uređenju i šminkanju Grada pred sezonu, ne vidimo da se ništa radi na plažama kojih uskoro nećemo više imati jer su kafići i bižuterija china porijekla zauzeli plaže do mora.
Istina da predsjednik TZ predstavlja istu do izbora direktora ali svjedoci smo da je predsjednik TZ koji je ujedno i Gradonačelnik doveo Grad u tešku financijsku situaciju pa je za pretpostaviti da mu je proračun TZ nova kasica. Dokle će u njoj biti kuna nezna se.
Tome možemo dodati i da je strategija razvoja turizma donesena za razdoblje od 2015-2020 tek sredinom 2015.godine, a dokumenti ovakvog tipa se izrađuju unaprijed za razdoblje koje će doći kako bi se uočeni nedostaci otklonitli i u skladu sa strategijom radilo na daljnjem turističkom napretku. Još jednom apel članovima Turističkog vijeća – u skladu sa svojim ovlastima raspišite natječaj za izbor direktora Turističke zajednice Grada Biograda ili ćete biti suučesnici stagnacije razvoja turizma u Gradu Biogradu na Moru.
Za ne povjerovati je da Biograd nema školovanih mladih ljudi koji mogu kvalitetno i stručno raditi posao direktora Turističke zajednice.”