SOCIJALNI RADNIK OSUĐEN UVJETNO Nije štitio djevojčice koje je majka podvodila za 50 kn!

Na Općinskom sudu u Zadru, sudac Ante Bačić osudio je rukovoditelja Centra za socijalnu skrb u Gračacu, Milu Ćuka, na uvjetnu kaznu zatvora od sedam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine jer nije poduzeo sve zakonske korake kako bi se zaštitile djevojčice s područja Gračaca koje je njihova majka tjerala na prostituciju i nalazila im muškarce.

Šira javnost za ovaj slučaj je saznala kad je provedena policijska akcija i uhićena majka, koju mnogi nazivaju monstrumom.

Pokazalo se da je Mile Ćuk kao socijalni radnik nadzirao obitelj, a iako je cijeli Gračac znao što se događa u kući, on je tvrdio da nije znao da majka tjera malodobne kćeri da se prostituiraju za 50-ak kuna.

Prema onome što se doznalo tijekom sudskog postupka protiv majke, broj mušterija koje je vodila svojim kćerima bio je povelik, a riječ je raznim degutantnim likovima, prljavcima,  pijancima, te starijim muškarcima koji su i sami očevi kćeri, a neki od njih imaju i unuke stare koliko i djevojčice koje su iskorištavali za zadovoljavanje svoje pohote.