SPASILI ŽIVOT DESETOMJESEČNOJ BEBI Nagrađeni policajci Tomislav Jović i Miroslav Ušljebrka

Danas je u Policijskoj upravi zadarskoj, na svečanom kolegiju, upriličenom povodom Dana policije i blagdana Sv. Mihovila, načelnik Policijske uprave zadarske  Neven Paškalin uručio zahvalnice i izvanredna promaknuća najzaslužnijim policijskim službenicima. Načelnik je čestitao policajcima te istaknuo kako bi njihov trud i rezultat trebao biti poticaj i motiv svim policajcima pri obavljanju svojih službenih zadaća.

Odlukom ministra unutarnjih poslova dodjeljene su godišnje nagrade Ministarstva unutarnjih poslova policijskim službenicima II policijske postaje Zadar MIROSLAVU UŠLJEBRKI i TOMISLAVU JOVIĆU za iznimnu hrabrost, požrtvovnost, odlučnost i profesionalnost pri spašavanju života desetomjesečnog djeteta čime su znatno pridonijeli ugledu službe. Nagradu im je osobno uručio ministar unutarnjih poslova  Ranko Ostojić na Dan policije u Opatovcu.

Ministar unutarnjih poslova g. Ranko Ostojić temeljem čl. 84 Zakona o policiji i članka 10. Pravilnika o vrstama nagrada, medalja, priznanja i zahvalnica MUP-a, te uvjetima i postupku njihove dodjele dodijelio je  zahvalnice:

DAMIRU ŠALINI,  policijski službenik IJP PU zadarske,

–          Za iznimne rezultate rada kojima uvelike doprinosi učinkovitom i stručnom i profesionalnom obavljanju poslova u IJP PU zadarske

TATJANI BARBIR,  državna službenica Službe upravnih i inspekcijskih poslova PU zadarske,

–          Za iznimno dugogodišnje predano, profesionalno,djelotvorno, učinkovito i etičko obavljanje službe u radu sa strankama, te je svojim profesionalnim, uljudnim i ljubaznim ponašanjem prema građanima, službama u policijskoj upravi kao i drugim službama i tijelima državne i lokalne uprave uvelike pridonijela ugledu službe

Ministar unutarnjih poslova g. Ranko Ostojić temeljem čl. 7. st. 2.  Uredbe o uvjetima za stjecanje policijskih zvanja, oznakama policijskih zvanja, funkcionalnim oznakama radnih mjesta, promaknuću i napredovanju kroz policijska zvanja  promaknuo je u neposredno više zvanje slijedeće policijske službenike:

Policijski službenik Policijske postaje Benkovac TIHOMIR ŽILIĆ,  u zvanju Policijski narednik promaknut je u zvanje Viši policijski narednik.

Imenovani je  tijekom obavljanja službe pokazao profesionalnost, ustrajnost i smisao za kolektivni rad, čime je izravno utjecao na učinkovito, stručno i profesionalno obavljanje policijskih poslova. Isti je tijekom službe radio u više ustrojstvenih jedinica, u kojima je po ocjeni rukovoditelja izuzetno uspješno obavljao radne zadatke, te na taj način bio primjer kolegama. Također je od strane sadašnjeg rukovoditelja izdvojen kao policijski službenik koji je u ustrojstvenoj jedinici dostavio najveći broj operativnih informacija koje su rezultirale otkrivanjem počinitelja kaznenih djela.

Za svoj rad imenovani je ocjenjivan najvišim ocjenama.

Policijski službenik II policijske postaje Zadar TOMISLAV JOVIĆ, u zvanju Policajac promaknut je u zvanje Viši policajac.

Tomislav Jović je  tijekom obavljanja službe pokazao profesionalnost, ustrajnost i smisao za kolektivni rad, čime je izravno utjecao na učinkovito, stručno i profesionalno obavljanje policijskih poslova, te iznimno zalaganje u prevenciji kaznenih djela, te u više navrata sudjelovao u otkrivanju i zaticanju počinitelja kaznenih djela i na taj način dao poseban doprinos ugledu policije.

Dana 23.12.2014. godine policijski službenik Tomislav Jović i policijski službenik Miroslav Ušljebrka brzom reakcijom spasili su život desetomjesečnog djeteta koje je zadobilo prostrijelnu ozljedu glave uslijed pucanja vatrenim oružjem. Isti su policijskim vozilom ozlijeđeno dijete prevezli u bolnicu, kojom prilikom je dijete u dva navrata prestajalo disati, a policijski službenik Tomislav Jović mu davanjem umjetnog disanja, spasio život.

Dana 28.08.2015. godine zaprimljena je dojava o provali u vozilo na prakiralištu trgovačkog centra u Zadru iz kojeg je otuđen novac. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici Tomislav Jović i Miroslav Ušljebrka koji su uvidom u nadzorne kamere utvrdili da se u svezu s navedenim kaznenim djelom dovodi automobil slovačkih nacionalnih oznaka, koje su, ubrzo nakon toga i  zatekli u Zagrebačkoj ulici i u njemu dvojicu slovačkih državljana kojima je kriminalističkim istraživanjem dokazana serija provala i krađa.

Za svoj rad imenovani je ocjenjivan najvišim ocjenama.

Policijski službenik I policijske postaje Zadar VEDRAN VRKIĆ, u zvanju Viši policajac promaknut je u zvanje Samostalni policajac.

Vedran Vrkić je tijekom obavljanja službe pokazao samoinicijativnost, zbog čega se ističe u samostalnim poduzetim mjerama i  radnjama ( iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, preveniciji prekršaja iz javnog reda i mira, prevenciji kaznenih djela , legitimiranju osoba). Prilikom postupanja pokazuje profesionalnost, ustrajnost i smisao za kolektivni rad, čime je izravno utjecao na učinkovito, stručno i profesionalno obavljanje policijskih poslova, te iznimno zalaganje u prevenciji kaznenih djela, kao i otkrivanju i zaticanju počinitelja kaznenih djela i na taj način dao poseban doprinos ugledu policije. Vrlo je cijenjen unutar ustrojstvene jedinice, spreman u svakom trenutku pomoći kolegama.

Za svoj rad imenovani je ocjenjivan najvišim ocjenama.

Zahvalnice načelnika Policijske uprave zadarske Nevena Paškalina dobili su:

–          SLUŽBA POLICIJE

ZVONKO MAJDANDŽIĆ, EUGEN TISSAUER, JOŠKO ROGIĆ, MILE NIMAC

–          Za iznimno profesionalni i predan rad na poslovima pronalaska i uklanjanja minsko-eksplozivnih sredstava čime su doprinijeli zaštiti života i imovine građana

 

–          IJP PU ZADARSKE

     DENIS KARDUM

–          Za izniman trud, požrtvovnost i kolegijalnost koju je  pokazao u izvršavanju poslova i službenih zadaća

 

–          I PP ZADAR

 

MARIO BIRKIĆ,

 

– Za iznimno profesionalni i predan rad u obavljanju službenih zadaća,  čime je doprinio ugledu policije

PP BIOGRAD

NEDA ORLIĆ

–          Za izniman trud, požrtvovnost i kolegijalnost koju je pokazala  u izvršavanju poslova i službenih zadaća

DAMIR BOŽIN

–          Za iznimno profesionalni i predan rad u obavljanju poslova kriminalističke policije

 

–            PP GRAČAC

 

DAMIR IVANAGIĆ

– Za iznimno profesionalni i predan rad u obavljanju službenih zadaća čime je doprinio ugledu policije

– PGP DONJI SRB

SVETO ŠARIĆ

MARINO BEGONJA

–          Za iznimno profesionalni i predan rad u obavljanju službenih zadaća čime su doprinijeli ugledu policije

 

–          POSTAJA PROMETNE POLICIJE ZADAR

SAŠA REŽAN

MARKO MILETIĆ

– Za iznimno profesionalni i predan rad u obavljanju službenih zadaća čime su doprinijeli ugledu   policije

–          SLUŽBA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

              MARIN JADREŠKO

– Za iznimno profesionalni i predan rad u obavljanju poslova kriminalističke policije

 

–          SLUŽBA PRAVNIH, FINANCIJSKIH I TEHNIČKIH POSLOVA

ŠIME ČUBRIĆBRANIMIR LEPUR,   ZORAN SIMIČIĆ

–  za dosadašnji rad i doprinos na provedbi izvanrednog popisa  oružja koji je izvršen u PU zadarskoj u 2015. godini