SPEKTAKL U BIOGRADU Gibonni oduševio publiku! SPEKTAKL U BIOGRADU Gibonni oduševio publiku!
Kultni biogradski bazen, onaj ilirijinog hotelskog kompleksa – Ilirija Aquatic beach club, ovoga ljeta ponovo je sinoćnjim nastupom Zlatana Stipišića – Gibonnia postao centralno ... SPEKTAKL U BIOGRADU Gibonni oduševio publiku!

Kultni biogradski bazen, onaj ilirijinog hotelskog kompleksa – Ilirija Aquatic beach club, ovoga ljeta ponovo je sinoćnjim nastupom Zlatana Stipišića – Gibonnia postao centralno  mjesto zabavnog života u gradu, a i šire. Gibonnijevu proširenu postavu vrsnih glazbenika, koju je okupio za ovaj  koncert, među ostalima činili su Nikša Bratoš na gitari, Hrvoje Rupčić na  perkusijama i Dražen Bogdanović na saksofonu, a biogradski koncert je  ujedno bio i njihov prvi nastup na bazenu. Posebnom ugođaju Gibinih izvedbi svakako je doprinijela i plutajuća pozornica, ali i izvanredna sinergija s publikom od prvih taktova koncerta. U dijelu koncerta pridružila mu se i izvrsna Ivana Husar Mlinac, nekadašnja pjevačica grupe Divas. Dva vrhunska vokala na otvorenoj ljetnoj pozornici bazena pružila su vrhunski audio-vizualni doživljaj svima koji su nazočili ovoj izvanrednoj i nezaboravnoj večeri.

gibonni naslovna

Pjevač koji slovi kao veliki perfekcionist kojem svaki koncert znači pomicanje granica ni ovaj put nas nije ostavio ravnodušnima. Izvanredan glazbenik, ali i zabavljač nešto više od dva i pol sata bez prestanka izvodio je svoje najveće hitove, one starije, ali i one novijeg datuma. Redali su se hit za hitom, pjesma za pjesmom koje su obilježile zadnjih 25 godina hrvatsku glazbenu scenu, od „Dvije duše” koja je upravo na pozornici zadarskog kazališta davne 1994. godine bila prvi puta izvedena,  pa preko “Judi, zviri i beštimje”, “Sve ću preživit”, “Hodaj”, “Mirakul”, “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Vrime da se pomirim sa svitom”, “Tempera”, “Sreća”, “Onako od oka” i drugih.

– Svoje prve korake sam napravio prije  25 godina upravo u Zadarskoj županiji. Svima vam se stoga zahvaljujem jer je iz svega toga ispala jedna ovako “lipa priča”, istaknuo je Gibonni podsjećajući još jednom na svoju posebnu povezanost s ovim prostorima, odnosno ljudima koje je na svom putu sretao.

Popularni je pjevač prije svega glasom i pjesmama, a nakon toga i brojnim duhovitim dosjetkama snažno animirao  okupljene, potvrdivši još jednom svoj status jednog od najboljih pjevača u zemlji. Opušten, nasmijan, vjerojatno i s kojom unaprijed isplaniranom dosjetkom, Gibonni je gotovo pred svaku pjesmu imao koju “rič”  za reći. U jednom je trenutku zamolio par iz publike da mu se pridruži na pozornici i zaplešu trbušni  ples, dok je već u drugom “natjerao” Nikšu Bratoša da vesla u gumenjaku, “voza” ga po bazenu i  iskrca među publiku.

gibonni ilirija

– Posebna zahvala muškima koji nisu ovdi tili doć, ali jesu zbog mira u kući. Nikada više “ljudi po kazni” mi nije bilo na koncertu, kazao je Gibonni i izazvao euforiju u publici.

Popularni splitski pjevač nije se štedio, ali jednako tako nije se štedjela ni publika, posebice upravo pred sam kraj koncerta kada su se svi digli na noge i zajedno pjevali s  Gibom “Zlatne godine”.  Vidno ganut, pjevač se zahvalio okupljenima, naglasivši kako mu  njihova potpora puno znači, kako cijeni to što su mu njegovi fanovi  omogućili da se bavi glazbom koju voli i poručio svima “ova familija slavi ljubav, gledajte jedni u drugima bolju stranu, vodite ljubav jer kad sve zbrojite i oduzmete u životu to je sve što vam ostaje”. Ovu noć su se na ilirijinom bazenu slavili ljubav i život, a slavlje prepuno emocija održavao je jedan od najvećih virtuoza hrvatske glazbene scene. Slavlje s kojega nitko nije otišao ravnodušan.