SPOMEN UTRKA LINIJOM OBRANE GRADA ZADRA Sudjelovalo 70 osoba!

U nedjelju je u Zadru održana kros utrka Linijom obrane Grada Zadra na kojoj je nastupilo sedamdesetak atletičara.

Stazu dugu 8,6 km od Trga sv. Šimuna i Tadije u Bokanjcu do spomen tenka u Dračevcu u ženskoj konkurenciji najbrže su istrčale kćerka Maja i majka Marija Kurta članice AK Alojzije Stepinac. Maja je stazu istrčala u vremenu 47:43.19, a Marija 7 stotinki sporije. Treće mjesto osvojila je članica AŠK Zadar Karla Kožul (48:46.66) ispred klupske kolegice Petre Bašić (48:46.93).

Ženska konkurencija - prva tri mjesta_copy_600x800
U muškoj konkurenciji najbrži je bio Ante Špaleta iz AK Pakoštene s rezultatom 33:25.58. Srebro je pripalo njegovom klupskom kolegi Frani Kaziji (33:43.62), a bronca Mariju Bosniću iz Maraton kluba Festina Lente – Zadar (34:24.22).
Najstariji sudionik utrke bio je 72-godišnji Luka Jakovljević iz MK Festina Lente, a najmlađi Noa Pavić kojemu je tek šest i pol godina.
Svi sudionici utrke dobili su spomen medalje. Među njima i direktor KK Zadar Željko Žilavec, tajnik Sportske zajednice grada Zadra Josip Miočić, državni tajnik za EU fondove Šime Erlić, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje Dražen Adžić…

Muška konkurencija - prva tri mjesta_copy_800x600
Utrku su zajedničkim snagama organizirali, AŠK Zadar, Klub atletskih veterana Zadar i AK Alojzije Stepinac čiji je prvi čovjek Slobodan Mijolović u znak zahvalnosti na iskazanoj podršci medalje uručio i gradonačelniku Branku Dukić te njegovim zamjenicima.
– Kada mislimo da nam je teško u ovoj krizi moramo se sjetiti onog vremena, kada je za dolazak na bojišnicu trebala velika hrabrost. Vidim brojne naše domaće Bokanjane, ali i goste iz Međimurja koji su s nama branili ovaj grad i došli se prisjetiti vremena kada se stvarala Hrvatska. Hvala Atletskom savezu Zadarske županije koji u ovom sudjeluju s velikim brojem atletičara, kao i rekreativaca koji su se došli prisjetiti položaja na kojima su nekad bili naši dečki, a neki od njih tu i ostavili kosti, izjavio uoči starta utrke gradonačelnik Dukić i sam sudionik Domovinskog rata.

Željko Žilavec_copy_800x533