SPORTSKE NOVOSTI: Oporba se našla u nebranom grožđu

Izvor: Sportske novosti

Zadarska tema dana već dugo je ŠC Višnjik, to jest ideja o obnovi postojećih i uvođenju novih sadržaja za sport i rekreaciju i intenzivan razvoj sportskog turizma. Znatno prije sjednice Gradskog vijeća, na kojem su raspravljeni te usvojeni prijedlozi niza dokumenata u kontekstu bolje budućnosti Višnjika i svih korisnika, mali ali nadasve bučni dio javnosti mnogim je načinima činio sve da se ideja kao takva zamrzne, iz politikantskih razloga po mogućnosti zauvijek.

Tijekom vremena isprofiliralo se da je nositelj antikampanje šarolik skup sačinjen od pojedinih oporbenih političara (oni su, nota bene, uvijek protiv!), zatim nekolicine osoba iz sportskog miljea, čiji je motiv pridruživanju halabuci znan samo njima, te nekoliko pojedinaca, koji u sportu i u rekreaciji djeluju s činovničkih pozicija. Njihov zajednički „štap“ za koji su se bili uhvatili, prvotno je bila mantra da će Višnjik jednog dana biti prodan privatnicima, da će uslijediti izgon rekreativaca te još niz usputnih zlonamjernih konstrukcija.

Zanimljivo je da je na skupu u Višnjiku, kada je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović predstavljao ideju klubovima, udrugama i savezima govoreći o tomu što ASK Zadar misli o svemu, njegov predsjednik Emilio Krstić, između ostaloga, kazao da rekreativcima treba naplaćivati korištenje atletske staze („Plati i trči“), dok ni u jednom prezentacijskom materijalu iz Višnjika, ni u jednom istupu autora ideje Denisa Karlovića nije bilo ni slova o naplati terena rekreativcima. Dapače, stalno se isticalo da će rekreativci dobiti znatno bolje uvjete i – besplatno.

Vrhunac nervoze i nesnalaženja antikampanjaca u nebranom grožđu, što su ga sami proizveli, uslijedio je je prije sjednice Gradskog vijeća prije nekoliko dana. Kao atavistički oblik ispisivanja parola iz vremena socrealizma, pomladak jedne oporbene stranke dijelio je letke „Banina-javni ili privatni prostor, neka odluče građani“, dok su sva nastojanja u njihovim istupima da se javnosti dokaže nedokazivo, pala u vodu.

Ideja kao takva počiva na svim mogućim zakonima, odredbama, ugovorima i ostaloj pravnoj podlozi. Na primjer, zlobna konstrukcija da će direktor Višnjik jednoga dana prodati privatnicima okrenula se protiv njezinih autora jer direktor uopće nema te ovlasti, a nema ih ni gradonačelnik.

Na koncu, poslije rafala ispucanih ćoraka, oporba je izbivala kad je Višnjik bio na dnevnom redu, čime je zapravo priznala nemoć, odnosno neposjedovanje suvislih
argumenata. Zanimljivo, skup gradskih vijećnika, njih jedanaestero, predložio je tematsku sjednicu Gradskog vijeća oko Višnjika, jednim dijelom uzimajući za povod i tekst u Sportskim novostima od 21. siječnja ove godine.

Ta će sjednica biti održana u ponedjeljak, 7. ožujka i baš će biti zanimljivo što će tada antikampanjci govoriti o ideji što su je u svojoj krajnjoj namjeri svakako htjeli zatrti, koja će se pretvoriti u projekt, čije će oživotvorenje u golemim razmjerima pridonijeti rastu svekolike koristi za sve građane grada Zadra.