Sramota je da niti jedan član HDZ-a u Zadru nije sankcioniran zbog počinjenog kriminala i nemoralnih radnji! Sramota je da niti jedan član HDZ-a u Zadru nije sankcioniran zbog počinjenog kriminala i nemoralnih radnji!
Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač poslao je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti: NE SRAMIMO SE MI ŠTO SMO HRVATI NEGO... Sramota je da niti jedan član HDZ-a u Zadru nije sankcioniran zbog počinjenog kriminala i nemoralnih radnji!

Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač poslao je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

NE SRAMIMO SE MI ŠTO SMO HRVATI NEGO SE SRAMIMO „HRVATA“ I „HRVATSTVA“ KOJE PROMOVIRA HDZ

Na demagogiju i ideologiju koju prosipaju vladajući u posljednje vrijeme, a posebno Joso Nekić pokušavajući nas diskreditirati, možemo odgovoriti kao i do sada isključivo na jedan, jedini način – argumentima.
Osim inicijativa koje pokrećemo i prijedloga koje dajemo na gradskom vijeću (u ove gotovo 3 godine više nego cjelokupna oporba u posljednjih 25 godina) osobito smo snažno angažirani u borbi protiv kriminala te dokidanja sve veće umreženosti i političke podobnosti što je sve nusprodukt višegodišnje HDZ-ove vladavine Zadrom.

Mi nismo projekt nečije kuhinje niti kriminaliziramo HDZ već naprosto iznosimo činjenice.

Podsjetit ću da sam tražio od institucija sistema da reagiraju na kriminal u medijskoj kući Vox i NK Zadru. Sve što sam naveo o kriminalu enormnih razmjera koje su se tamo događao pokazalo se točnim. Više puta sam o tim radnjama dokumentirano i javno upozoravao gradonačelnika i pročelnika za upravnog odjela za kulturu i šport.

Nitko od gradskih vlasti, a ni u HDZ-u, nije reagirao na moja upozorenja, dapače neki su tada čak ustali u obranu po već ustaljenom principu nema tu ništa, sve je čisto, ništa nije dokazano.

Javno sam i na vrijeme upozorio da se Božidar Kalmeta mora povući iz političkog života jer ga čekaju istrage i optužnice. I to se pokazalo točnim, nije trebalo biti osobito pametan za dokučiti kuda sve to vodi. Ni DORH-ova optužnica za organiziranje zločinačkog udruživanja nije dovoljn razlog da se odstupi, opet se sve zataškava, podvodi pod politički progon, izigrava se žrtva.

Nebrojene su afere Željka Šoše i tu je isti modus vladajućih nereagiranje, prikrivanje.

Za Božidara Longina je otkriveno, što je i sam priznao na sudu, da je odnio 36.000 eura u tajništvo stranke i tamo ih ostavio bez ikakve potvrde. Za „kaznu“ ga je stranka kandidirala za zamjenika župana, a bio je i u užem izboru za ministra.

Mogao bih tako nabrajati do unedogled.

Scenarij je uvijek isti: mi upozororavamo i tražimo sankcije, HDZ prikriva i zataškava.

Članovi HDZ-a bili su i jesu u NO KK Zadar, NK Zadar… upravnim vijećima, pročelništvima… imaju more dokumentacije i saznanja. NITKO NIKADA nije prijavio bilo kakve kriminalne radnje, upozorio na napravilnosti.

Niti jedan član HDZ-a u Zadru nije sankcioniran zbog kriminala i nemoralnih radnji… NITI JEDAN NIKADA. Ma štogod radili o kakvom god kriminalu se radilo o kavom god neetičnom postupku uvijek bez iznimke mu stranka i ostali članovi drže leđa.

U uljuđenoj zemlji poput Švedske zamjenica premjera je bila prisiljena dati ostavku jer je greškom platila pelene službenom karticom iako je odmah vratila novac.

Da rezimiram, ne radi se u zadarskom HDZ-u o kriminalnim radnjama pojedinaca već o kriminalnoj organizaciji unutar samog HDZ-a i sustava koja ima svoju glavu i jasnu strukturu. To odgovorno tvrdim i znam. Vjerodostojnost svojih tvrdnji sam više puta do sada dokazao.

Za razliku od članova HDZ-a ja osobno nezakonite radnju prijavljujem, štoviše kao prijavitelj imam pravo uvida u spise te pratim provođenje postupka.

Recimo istraga koju sam pismeno zatražio protiv Renate Peroš zbog iznajmljivanja javnog prostora bez natječaja u Providurovoj palači je pri kraju i uskoro očekujem podizanje kaznene prijave (gradončelnik je svojevremeno priznao“ grešku“ ali gle čuda ništa nije poduzeo).

Puno puta se s pravom govorilo o neregularnosti izbora u Zadru. Ni tu nisam sjedio skrštenih ruku, pisao sam prijave, tražio postupanje, istraživao…

Došao sam u posjed ugovora o najmu stana između Grada Zadra i Vekoslave Ranj (supruge Dragana Ranja). Ranjevi su dobili u najam stan od 76 m2 u naselju Petrići za 179 kuna i 43 lipe mjesečno.

Nakon ovoga valjda je svima jasno da je Dragan Ranj duže vremena bio HDZ-ov spavač u SDP-ovim redovima jednako kao i Renata Sabljar-Dračevac čija je Ranj desna ruka.

Sve to baca jasnije svjetlo na slučaj Peroš i mnoge druge.

Svu sličnu dokumentaciju i saznanja koja posjedujem iskoristiti ću u interesu Zadra i RH.

Dakle, ne radimo mi na uništenju Hrvatske države kao što se pokušava inputirati, dapače. Naši postupci to jasno i dokazuju.

Ne sramimo se mi što smo Hrvati nego se sramimo „Hrvata“ i „hrvatstva“ koje promovira HDZ.

Jer Hrvati nisu ni lopovi ni prevaranti.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač