ŠRD Vir je domaćin trodnevnog Međužupanijskog prvenstva u kategoriji U-16 u ribolovu štapom s obale ŠRD Vir je domaćin trodnevnog Međužupanijskog prvenstva u kategoriji U-16 u ribolovu štapom s obale
Neće biti prvi put da Virani imaju predstavnika na jednom od najvažnijih nacionalnih ribolovnih natjecanja u kategoriji U-16, jer je Roko Begonja prošle godine... ŠRD Vir je domaćin trodnevnog Međužupanijskog prvenstva u kategoriji U-16 u ribolovu štapom s obale

Neće biti prvi put da Virani imaju predstavnika na jednom od najvažnijih nacionalnih ribolovnih natjecanja u kategoriji U-16, jer je Roko Begonja prošle godine uspješno nastupio na Međužupanijskom prvenstvu i Prvenstvu Hrvatske, ali će prvi put imati dva predstavnika. Prvi će put, također, virski udičari 14-godišnji Begonja i godinu dana mlađa Tamara Čavrag boje svoga ŠRD Vir braniti na otoku. Sve će se to dogoditi na Međužupanijskom prvenstvu u ribolovu štapom s obale koje će se od 27. do 29. rujna održati na Viru.

– Želja mi je ostvariti rezultat koji će me ponovno odvesti na Prvenstvo Hrvatske. Ne osjećam neku posebnu nervozu ili tremu, ali želim biti u top 10 udičara na ovom natjecanju, a sve više od toga bila bi bomba. U slučaju neuspjeha neću se previše opterećivati, jer će sljedeće godine biti nova prilika – trezveno kaže Roko najavljujući virsko natjecanje. Na Međužupanijsko prvenstvo Roko dolazi kao pozlaćeni prvak Zadarske županije te kao županijski ekipni viceprvak, a do srebra je došao upravo u kombinaciji s Tamarom. Na virskom će natjecanju Roko i Tamara nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji, ali i kao ekipa virskog ŠRD-a, pa će u obje kategorije biti prilike ostvariti dobar plasman. I dok Roko kulerski pristupa skorom nastupu među ribolovnom elitom, Tamaru pomalo trese pozitivna natjecateljska groznica.

01_Roko_Tamara-800x533
– Osjećam uzbuđenje i malu tremu pred natjecanje, ali ću biti spremna i natjecateljski raspoložena. Naravno, želim proći na Prvenstvo Hrvatske. Najvažnije je imati volju i dovoljno strpljenja – prenosi Tamara uzbuđenje uoči nastupa. Čavrag je domaća udičarka koja je prve korake i sva ribolovna znanja stekla u školi udičarenja ŠRD Vir, baš kao i Begonja koji je Privlačanin u virskim udičarskim bojama. Roko je prava mlada sportska zvijezda u susjednoj općini, ali malo-pomalo takav status stječe i na otoku. Donio je Viru naslov prvaka Zadarske županije u udičarenju, a bio je prvi udičar koji je u dresu ŠRD Vir lovio na PH. Ima toga još: mladi je Privlačanin također osvojio srebro na Kupu Hrvatske kao predstavnik Zadarske županije, što je nakon dužeg vremena bio najveći uspjeh županijskih udičara. Procjena je u virskom ŠRD-u kako su Begonja i Čavrag napravili puno, ali da najveće i najljepše stvari za mlade virske udičarske zvijezde tek dolaze.
– Roka je prošle godine na PH pojela silna želja, ali sada je ipak godinu dana iskusniji. Određeno iskustvo ima i Tamara, jer je na istom natjecanju bila Rokova pratnja pa se imala prilike upoznati s ambijentom i zahtjevnošću. Najveća je njihova prednost na ovom prvenstvu poznavanje terena na Viru, odnosno znaju što mogu očekivati na zonama lova – dodaje i zaključuje predsjednica virskog ŠRD-a Elizabeta Fumić. Na Međužupanijskom prvenstvu U-16 nastupit će najboljih 48 udičara po jakosnim skupinama iz svih hrvatskih županija, temeljem rezultata s lanjskog Međužupanijskog natjecanja i ovogodišnjih županijskih prvenstva.

OKVIR: ROKO JE BIO PRVAK, TAMARA I ROKO EKIPNO SREBRNI, A KASTRATI BRONČANI
Roko i Tamara su plasman na virsko Međužupanijsko U-16 prvenstvo ostvarili temeljem uspjeha na Prvenstvu Zadarske županije u ribolovu štapom s obale koje se održalo u Privlaci. Roko je bio pobjednik, dok je u kombinaciji s Tamarom osvojio momčadsko drugo mjesto. Uz Begonju i Čavrag (pojedinačno 9. mjesto), u Pridrazi su ŠRD Vir predstavljali još Leon Kastrati (brončana medalja) te Nadir Omerović (18. mjesto). Pored ekipnog srebra (Begonja, Čavrag) i druga momčad ŠRD Vira (Kastrati, Omerović) imala je zapažen rezultat osvajanjem četvrtog mjesta u ukupnom momčadskom poretku.

OKVIR: JAKE SNAGE HSŠRM-a NA VIRU
Iako je ranije bio najavljen kao sigurni sudionik u protokolu Međužupanijskog prvenstva U-16 u ribolovu štapom s obale, predsjednik Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru (HSŠRM) Đuro Marinović ipak neće doći na otok. Na Viru će zato biti opunomoćenik HSŠRM-a Nino Fabac, tajnica Saveza Tijana Juretić te glavni sudac Ante Šuto. Voditelj natjecanja bit će tajnik ŠRD Vir Igor Marić, osoba za vezu je predsjednica virskog ŠRD-a Elizabeta Fumić, a službena liječnica Emilijana Dujela. Sastavljeno je i povjerenstvo za pregled zona lova koje će činiti Ante Šuto, Nino Fabac, Igor Marić, i to kao predstavnici organizacije natjecanja, dok ostatak povjerenstva čine trojica prvoplasiranih s lanjskog Međužupanijskog prvenstva: Vito Ferara, Filip Milovan i Dario Šustić.

OKVIR: PROGRAM TRODNEVNE UDIČARSKE FEŠTE
Međužupanijsko prvenstvo u ribolovu štapom s obale službeno će početi u petak 27. rujna svečanošću otvorenja u 19 sati u Konobi kod Spavalice, ali će već od 17:30 povjerenstvo za natjecanje vršiti pregled zona lova. Verifikacija, izvlačenje sektora i raspored u sektorima određivat će se nakon službenog otvorenja.
Prvi natjecateljski dan u subotu 28. rujna kreće od 7 sati na poziciji Rta Vrulja i traje do 12:30 sati, a vaganje ulova i sastavljanje listi plasmana počinje od 13:30. Izvlačenje sektora za drugi natjecateljski dan je u 14:30.
Drugi natjecateljski dan u nedjelju 29. rujna počinje od 7 sati na poziciji Velike Slatine sa završetkom natjecanja u 12:30. Nakon vaganja ulova, izrade listi dnevnog i konačnog plasmana (13:30), od 16 sati slijedi završna svečanost proglašenja pobjednika i podjela nagrada uz ručak.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.