ŠRD »Vir« organizira 4. »Otvoreni kup Vira u lignjolovu« ŠRD »Vir« organizira 4. »Otvoreni kup Vira u lignjolovu«
U nedjelju 2. prosinca ŠRD »Vir« organizira četvrti »Otvoreni kup Vira u lignjolovu« PRIJAVE ZA ADVENTSKI LIGNJOLOV S ribarskim motom „Rogi ribarima!“ iz Športsko... ŠRD »Vir« organizira 4. »Otvoreni kup Vira u lignjolovu«

U nedjelju 2. prosinca ŠRD »Vir« organizira četvrti »Otvoreni kup Vira u lignjolovu«

PRIJAVE ZA ADVENTSKI LIGNJOLOV

S ribarskim motom „Rogi ribarima!“ iz Športsko ribolovnog društva „Vir“ stiže poziv mještanima, vikendašima i svim prijateljima otoka Vira na sudjelovanje u 4. „Otvorenom kupu Vira u lignjolovu“ 2. prosinca (15 sati). Evo ukratko pravila i propozicija:

PRAVILA & ALATI LOVA. Alati lova: peškafonda, kosavice, panula. Lovi se iz barke i s obale. Ekipu sačinjavaju 2 osobe (muško, žensko ili juniori). Kotizacija za natjecanje iznosi 50 kuna po osobi, odnosno 100 kuna po ekipi i uplaćuje se prilikom prijave. Kotizacija za pratnju iznosi 50 kuna uz prethodnu najavu zbog ograničenih mjesta. Tijekom natjecanja u barci ne smije biti drugih osoba osim natjecatelja, mogu i dvije ekipe u barci. Ekipu koja lovi s obale sačinjavaju dva člana koji moraju biti na istoj poziciji lova. Ekipe same osiguravaju barku i opremu za lignjolov. Organizatori otklanjaju svaku odgovornost za moguću nastalu štetu po natjecatelje ili druge osobe odnosno imovinu.

PRAVILA & ZONA LOVA: Lov se odvija oko otoka Vira na odabranim pozicijama bez ograničenja. Natjecanje započinje podjelom startnih brojeva u 14:30 na Trgu svetog Jure na Viru (adventske kućice). Lov započinje u 15 sati i završava u 19 sati predajom ulova u „Konobi Kod Spavalice“.

VAGANJE: Vaganje počinje u 19:15. Ekipa koja zakasni s predajom ulova (19:15) će se diskvalificirati. Prilikom vaganja vršit će se kontrola svježine ulova od strane stručne osobe. Ekipa koja donese na vaganje lignje ulovljene prije službenog početka natjecanja, bit će diskvalificirana. Ostali glavonošci se ne boduju. U slučaju iste težine predanog ulova kod ekipa pobjeđuje onaj koji ima manje komada. Sudi Boris Bulić. Sav ulov ostaje organizatoru koji će nakon vaganja prirediti večeru natjecateljima. Proglašenje pobjednika te podjela medalja i pehara predviđena je u 20:30.

PRIJAVE: Svi zainteresirani mogu se za sudjelovanje u lignjolovu prijaviti u prostorijama ŠRD „Vir“ (Put Spavalice 1), ili na mob. 091 333 1342 te na mail: [email protected]
OKVIR: EVO KAKO JE BILO NA PROŠLOGODIŠNJEM LIGNJOLOVU
Na prošlogodišnjem trećem izdanju adventskog lignjolova najboljima su se pokazali i dokazali Ivo Martinović i Saša Galušić koji su na vagu donijeli 1.525 grama i najveći primjerak lignje od 371 grama. Drugoplasirani su bili natjecatelji Goran i Slavko Grgić sa 1.105 grama ukupnog ulova te s najvećim primjerkom od 514 grama (najbolji ulov), dok su se na postolju na trećem mjestu našli Ivica Čepić i Zdravko Horovski s ukupnim ulovom od 621 grama i najvećim primjerkom 225 grama. Za prva tri mjesta dodijeljeni su pehari i medalje, dok je sponzor natjecanja „Luna Maris Pescatore“ za sve sudionike osigurao skosavice, a najboljima štapove za lignjolov.
Nakon trosatnog lignjolova i borbe s burom natjecatelji su donijeli ukupno više od četiri kilograma liganja. Sudjelovali su: Ivo Martinović i Saša Galušić, Ivica Čepić i Zdravko Horovski, Damir Mišić i Damir Varzić, Dario Floreani i Zlatko Janči, Frane i Ante Bašić.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.