SREBRO Završeno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Hrvati ostvarili povijesni uspjeh! SREBRO Završeno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Hrvati ostvarili povijesni uspjeh!
U čudesnom finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji s čak šest postignutih pogodaka nogometaši Francuske pobijedili su Hrvatsku i po drugi put u svojoj povijesti osvojili naslov prvaka. Ostaje... SREBRO Završeno Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Hrvati ostvarili povijesni uspjeh!

U čudesnom finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji s čak šest postignutih pogodaka nogometaši Francuske pobijedili su Hrvatsku i po drugi put u svojoj povijesti osvojili naslov prvaka. Ostaje dojam da je Hrvatska bolje izgledala i stajala na travnjaku, a da je Francuska iskoristila svoje prilike te stigla do naslova prvaka.

Francuska je povela autogolom Marija Mandžukića u 18. minuti, na 1-1 poravnao je Ivan Perišić u 28., novo vodstvo Francuskoj osigurao je Antoine Griezmann u 38. iz 11-erca, da bi u nastavku “galski pijetlovi” preko Paula Pogbe u 59. iKyliana Mbappea u 65. minuti stigli do vodstva od 4-1. Na konačnih 4-2 smanjio je Mandžukić u 69. minuti.

Drugo mjesto u Rusiji na najveći je uspjeh hrvatskog nogometa u povijesti, nadmašeno je treće mjesto iz Francuske 1998.Francuska je pak po drugi puta osvojila naslov svjetskog prvaka, prvi je proslavila upravo te 1998. na domaćem terenu kada je svladala Hrvatsku u polufinalu sa 2-1, a Brazil u finalu sa 3-0.