STANOVNICI CENTRA PAGA OGORČENI: Strahujemo za živote naše djece!

Iako su građani i ranije upozoravali na probleme koje imaju sa kamenjem i komadima žbuke koji otpadaju sa starih zgrada u samom centru Paga, nikakvih pomaka nema.

Majka dvoje djece, Magdalena Maržić, kaže kako je zabrinuta za svoju djecu, ali i za sve ostale, i djecu i odrasle, koji tamo prolaze.

“Kamenje sa zgrade se nekad odlomi i padne pored našeg ulaza. Svi smo uznemireni i u strahu jer kad nekome padne na glavu i netko strada bit će kasno.” – kazala je gospođa Magdalena.

“I stariji ljudi su izloženi pogibelji jer kada idu u trgovinu prolaze tim ulicama. Istina, mogli bi ići i okolnim putem, ali tada bi morali pješačiti 25 minuta sa vrećama kupljenih namirnica u rukama, a to nije ni malo zgodno.” – kazala je Magdalena.

“Moje dijete ima cerebralnu paralizu i kad idemo k liječniku ne možemo prolaziti tom ulicom iako je ambulanta odmah u blizini nego idemo okolnim putem, te moramo pješačiti pola sata. Sve je to užasno nezgodno.” – kazala je.

U blizini se nalazi kafić kojem je promet totalno opao zbog ovih problema jer se građani plaše prilaziti mu, a vlasnik mora plaćati državi sve što se od njega traži kao da posluje najnormalnije.

U jednoj od zgrada živi i 100-postotni invalid, a gospođa kaže kako strahuje da će se morati seliti dođe li do urušavanja.

“To nije život. Skoro u cipelama spavamo kako bi mogli izaći vani na vrijeme u slučaju rušenja. Molimo nadležne da reagiraju.” – poručila je.

Stoga građani Paga apeliraju još jednom na nadležne službe da konačno reagiraju i počnu rješavati ovaj problem.