Stihove književnice Marijane Dokoza otpjevao pjevač Alen Tarabarić

Suradnja zadarske književnice Marijane Dokoza koja trenutačno živi u Mainzu i splitskog glazbenika Alena Tarabarića također s njemačkom adresom u Hamburgu rezultirala je pjesmom “Tajna pred pogledima”. 

Marijana Dokoza je napisala stihove pjesme, a pjeva je Alen Tarabarić. Na pjesmi su radili vrhunski glazbenici u Hrvatskoj. Aranžman je odradio poznati skladatelj, aranžer, pjevač i dobitnik nagrade Porin Boris Krivec, gitare je odsvirao vrhunski studijski gitarist i glazbeni producent Dragomir Herendić – Dragianni. Vokalistica je jedna od traženijih bek vokalistica u Hrvatskoj Brankica Brodarić Jovanovski koja trenutačno surađuje s Gibonnijem. 

Poznati hrvatski glazbeni menadžer Zoran Škugor pjesmu je okarakterizirao kao lijepu baladu u Oliverovom stilu. 

– Vjerujem da će “Tajna pred pogledima” trajati – rekao je Zoran Škugor. 

Alen Tarabarić je otkrio kako mu nije bilo nimalo lako otpjevati “Tajnu pred pogledima” jer je riječ o poeziji koja iziskuje poseban pristup. Priznao je kako su mu se stihovi pjesme odmah svidjeli jer pričaju jednu priču, te kako je mislio da će ih biti lako otpjevati dok nije ušao u sudio. 

–  Trebalo je pjesmi dati onakve emocije o kakvima govore stihovi. To su duboke emocije, stihovi o kojima dugo razmišljaš kad ih pročitaš i koji ostavljaju trag. No, kad sam sjeo za klavir, zatvorio oči, melodija je sama krenula i nastala je pjesma puna emocija – kaže Alen Tarabarić. 

Video za pjesmu snimat će u Rimu u kojeg odlazi za nekoliko tjedana, a potom će pjesmu predstaviti na hrvatskim TV kanalima. 

Autorica stihova Marijana Dokoza jer rekla kako je Alen pjesmu otpjevao vrhunski, a posebno joj se sviđa melodija na klaviru. 

– Alen mi je najprije poslao melodiju koju je odsvirao na klaviru i koja prati pjesmu. Već mi se ta klavirska melodija svidjela, posebno je nježna i osjećajna. Sve moje pjesme su na jedan način odraz mene, pričaju jednu priču, kao da pišem poetske zapise o nekim svojim ili tuđim iskustvima. Istina je ono što dolazi do ljudskog srca i uma i ako ljudima daš istinu oni će to prepoznati – rekla je Marijana Dokoza. 

Nastupao na Splitskim festivalima

Alen Tarabarić je rođen u Splitu. U Njemačkoj živi već 50 godina, gdje se isprofilirao kao pjevač i glazbeni producent. U Hrvatskoj je dosad izdao dva albuma na kojem su radili mahom poznati skladatelji i producenti Tomislav Mrduljaš, pok. Remi Kazinoti, Zdenko Runjić, Joško Banov, Nenad Ninčević, Stipica Kalogjera i Hrvoje Hegedušić, Željko Šparmajer.

– Na drugom albumu mi je radio Siniša Vuco, Vedran Lekić mi je napisao ” Bog je svjedok moje ljubavi ” Mirko Krstičević iz Hrvatskog narodnog kazališta mi je radio pjesmu “Ne mogu bez nje” – govori Alen koji je za svog hrvatskog glazbenog menadžera izabrao Zorana Škugora jer se u bližoj budućnosti namjerava vratiti svoj rodni Split.

Pjeva na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku.  Dobitnik je nagrade Tomislav Ivčić” za domoljubniju pjesmu na splitskom festivalu 1994. godine s pjesmom “U vrtu raste suza”. Tijekom Domovinskog rata je snimio pjesmu “Hrvatski bojovnici” koja je često puštana u programu hrvatske televizije i radio stanica za poginule bojovnike Domovinskog rata. Kad to dopuste epidemiološke mjere s glazbenicom Joan Lingard, planira u Hamburgu organizirati glazbeni projekt “Voice of Hamburg”.

https://youtu.be/lyXvQBkZxqM?t=2