MOŽDA SU PRODANE, A NITKO NE BRINE Maloljetne Zadranke lani nestale iz doma za odgoj! MOŽDA SU PRODANE, A NITKO NE BRINE Maloljetne Zadranke lani nestale iz doma za odgoj!
Prošlo je više od godinu dana otkako je policiji prijavljen nestanak tri maloljetne djevojke. Jedna od njih, Dina Imamović, s Paga je, a druge... MOŽDA SU PRODANE, A NITKO NE BRINE Maloljetne Zadranke lani nestale iz doma za odgoj!

Prošlo je više od godinu dana otkako je policiji prijavljen nestanak tri maloljetne djevojke. Jedna od njih, Dina Imamović, s Paga je, a druge dvije, Kristina Zrilić i Jasmninka Poropatić, iz Zadra. Policija je pokrenula potragu za njima, ali ni nakon godinu dana ona nije dala rezultata.
Djevojke se još uvijek vode u MUP-ovoj evidenciji nestalih osoba. Bile su smještene u domove za odgoj iz kojih su nestale.
Što se s njima događa, gdje su, jesu žive, je li ih netko prodao u bijelo roblje, silovao, ubio – malo koga je briga. Imaju li koga od obitelji, ne znamo, djelatnice Centra za socijalnu skrb ne zamaraju se previše s tim, a očigledno ni policija.
Sjetimo se samo situacije s pokojnom Antonijom Bilić, cijela država ju je tražila, stotine i stotine policajaca sudjelovalo je u potrazi, nakon što je njena obitelj obavijestila medije.
Na žalost, izgleda da sudbina ovih triju djevojaka nikog ne zabrinjava previše.
Kristina Zrilić, rođena 1999. godine u Zadru, nestala je 22. svibnja, u Bedekovčini. Udaljila se u nepoznatom smjeru. Nestanak se vodi u PU krapinsko -zagorskoj.
Visoka je 160 centimetara, ima ravnu kestenjastu kosu, velike kestenjaste oči i srednje je tjelesne građe, a u trenutku odlaska bila je odjevena u tamnu jaknu i uske hlače.

Kristina Zrilić bila je smještena u Odgojnom domu Bedekovčina, kamo je poslana na prijedlog Centra za socijalnu skrb.
Inače, taj dom godinama puni stranice crne kronike zbog zlostavljanja i silovanja štićenica koje se tamo događa. Odlazak tamo predstavlja noćnu moru za svaku mladu djevojku.

Dina Imamović, s Paga, rođena 1995. godine, nestala je lani u Zagrebu. Visoka je 168 sentimetara, crne ravne kose, smeđih očiju, srednje tjelesne građe. Nosi naočale za vid. Nestanak se vodi u PU zadarskoj.

Jasminka Poropatić, rođena 2.000 godine u Zadru, s prebivalištem u Glini.
Nestala je 11.09.2014. u Sisku. Otišla s adrese boravišta u školu i nije se vratila. Nestanak se vodi u PU sisačko-moslavačkoj. Visoka je 165 centimetara, jače građe, crnih očiju i kose.
Nestala j iz Doma za djecu i mlađe punoljetne osove Vrbine iz Siska.

Ako ste vidjeli neku od nestalih osoba posjetite njen profil u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba na www.nestali.hr, nazovite broj 192 ili se javite u najbližu policijsku postaju.