STOTINE GRAĐANA IZRAZILO PODRŠKU DJELATNICI INTERSPARA Nije trebala dobiti otkaz!

Brojne građane Hrvatske zgrozio je nedavno postupak trgovačkog lanca Interspar iz Zadra, koji je svojoj djelatnici Suzani Š. dodijelio izvanredan otkaz ugovora o radu s rijetko viđenim i bizarnim obrazloženjem – da je za vrijeme posla pojela dvije šnite pršuta i šnitu kruha koje nije platila.
Djelatnica je na sudu pojasnila da je taj cijeli dan imala puno posla, jer je došla nova roba koju je neprestano prekrcavala s paleta i istodobno posluživala mušterije. Pred kraj smjene pozlilo joj je jer do tada nije ništa stigla pojesti, pa je uzela te dvije inkriminirane šnite pršuta, stavila na kruh i pojela, da se ne sruši.
Općinski sud u Zadru, pod predsjedanjem suca Tomislava Šimića, donio je na Badnjak presudu u korist Suzane Š.
Sud je utvrdio da se nije radilo o osobito teškoj povredi obveze iz radnog odnosa kako je navedeno u Zakonu o radu, te naložio povratak Suzane Š. na radno mjesto i isplatu zaostalih plaća i zateznih kamata. Iz Uprave Interspara najavili su žalbu na tu presudu.
Stoga je Vesna Balenović, predsjednica Udruge Zviždač, poslala medijima protestno pismo u kojem kritizira postupak Interspara, te navodi, između ostalog, kako bi, u slučaju da Interspar uistinu podnese žalbu na presudu, građani trebali bojkotirati ovaj trgovački centar.
Inače, tijekom proteklih dana veliki broj građana izrazio je na društvenim mrežama potporu trgovkinji Suzani. Mnogi od njih, bez obzira na ishod ovog slučaja, neće više odlaziti u Interspar.