VIŠE OD TISUĆU ZADRANA IDE NA PROSVJED: Podržavaju Vladu u sukobu s bankama!

Udruga Franak organizira prosvjed koji će se održati ispred zgrade Hrvatske narodne banke u Zagrebu, u srijedu, 16. rujna u 9 sati.

“Smatramo nedopustivim da HNB zastrašuje građane i Vladu, koja ih izmjenama zakona želi zaštititi, te pozivamo sve građane Republike Hrvatske da još jednom stanu u obranu vlastitih života i života svojih obitelji.” – stoji u pozivu Udruge Franak koja, podsjetimo, zahtjeva ostavku guvernera Hrvatske narodne banke, Borisa Vujčića, zbog, kako navode, zatajivanja informacija, pokušaja manipulacije i zastraživanja javnosti, plasiranja lažnih podataka, itd.

“Ponovo pozivamo Saborski odbor za finacije i državni proračun da počne raditi svoj posao i rade u interesu građana koji ih plaćaju. Prošli su mjeseci otkako je Udruga Franak poslala zahtjev da Odbor, koji je nadležan za rad HNB-a, pozove guvernera Vujčića i organizira njegovo saslušanje. Pozivamo i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske da istraži poslovanje Hrvatske narodne banke i mnoštvo sukobljenih interesa u navedenoj istituciji.” – navode dalje iz Udruge Franak.
“Zgroženi smo činjenicom da postoji mogućnost da ovaj zakon, koji je trebao osigurati pravdu brojnim obiteljima koji su nepravedno dovedene do ruba, može propasti.”- ističu u udruzi Franak, te pozivaju sve koji žele i mogu da se pridruže prosvjedu.

Po našim saznanjima, više stotina Zadrana sprema se otići na prosvjed.
Riječ je o ljudima kojima je, zbog kredita koje su podigli i naraslih kamata – uništen život.